1
Fotocredits: 'Drinken en roken' Pixabay

Flash GezondheidWHO: dagelijks 7.000 doden in EU door drank, voedsel, tabak en fossiele brandstoffen

Jaarlijks overlijden in Europa 2,7 miljoen mensen als gevolg van de grote industrieën, stelt de WHO in een nieuw rapport. Dat komt neer op 7000 Europeanen per dag.

Het gaat om de industrieën achter alcohol, tabak, ultrabewerkt voedsel en fossiele brandstoffen. Deze industrieën spelen een grote rol bij de ontwikkeling van kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

De industrieën doen ook hun best om preventiemaatregelen van de overheid tegen te houden door lobbyen, kindermarketing en de verspreiding van misleidende informatie, vindt de WHO. De WHO roept Europese regeringen daarom op de invloed van de industrie op het gezondheidsbeleid te beperken en onder andere strenge maatregelen tegen ondervoeding in te voeren.

Net na de Europese verkiezingen is het rapport van de WHO een duidelijk alarmsignaal, zegt voedselwaakhond Foodwatch. “De Europese Commissie, lidstaten en het Europees Parlement moeten eindelijk handelen op het niveau van de gezondheidscrisis en de junkfood-industrie ter verantwoording roepen.”

WHO: 7000 doden per dag in Europa door vier industrieën, 12 jun 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 13 jun '24
  • 18:24

Eerste klas Desinformatie. Het aantal pathalogen dat de exacte doodsoorzaak kan vaststellen is bij lange na niet toereikend om dagelijks 7000 doden te kunnen schouwen. Dit bericht dient alleen de VN agenda 2030.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.