0
Fotocredits: Jack Daniels Wisky Alcohol, FoodieFactor, via Pixabay

Flash Dagelijkse KostWhiskey-fles niet voor de hond

Een hondenspeeltje in de vorm van een Jack Daniels-fles mag niet meer verkocht worden, oordeelde het Amerikaanse Hooggerechtshof, meldt NBC News.

Whiskey-producent Jack Daniels stapte naar het Hooggerechtshof nadat in 2020 een lagere rechtbank juist in het voordeel van VIP Products, de maker van het hondenspeeltje geoordeeld had. Op het 'etiket' van het flesvormige hondenspeeltje maakt VIP een grapje van het door Jack Daniels' gebruikte 'No 7' te vervangen door 'No 2'. Number Two staat in Amerikaans slang voor de ‘grote boodschap’. Volgens VIP is het hondenspeeltje een overduidelijke parodie en valt het onder de vrijheid van meningsuiting.

Jack Daniels zag het grappige er niet van in en beriep zich op een inbreuk op het merkenrecht. Het ‘poepgrapje’ doet regelrecht afbreuk aan de merknaam en kwaliteitsreputatie. Jack Daniels wist zich gesteund door verklaringen van onder meer Nike en American Apparel.

Het Hooggerechtshof kon zich daar volledig in vinden: alle 9 rechters gaven Jack Daniels gelijk. Het beroep van VIP op de vrijheid van meningsuiting mocht niet baten.

NBC News - Supreme Court rules for Jack Daniel?s in ?poop-themed? dog toy trademark fight, 10 jun 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.