FlashWakker Dier neemt nog eens afstand van Boxtel

Had tussen de bezetters van de varkensstal in Boxtel een werknemer van Wakker Dier gezeten (Wakker Dier heeft mensen in dienst), dan was die de volgende dag op staande voet ontslagen geweest. Dat zegt Wakker Dier en het staat echt in de arbeidsovereenkomst van de NGO. Klieren en mieren mag, maar de wet overtreden wil Wakker Dier niet.

Nieuwe Oogst - Wakker Dier trekt grens tussen activisme en extremisme, 4 jun 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 6 jun '19
  • 15:50

De Nederlandse Vereniging van Veganisten (NVV) maakte kort na de actie in Boxtel al duidelijk hoe zij er over dacht: "Helaas doet, anno 2019, het overgrote merendeel van de bevolking nog steeds mee aan het uitbuiten en doden van dieren, en is het nog steeds legaal om dieren te fokken, gebruiken en doden, ondanks dat dit compleet vermijdbaar en verkeerd is. Legaliteit is niet altijd gelijk aan moraliteit. [..]

De actie in Boxtel betreft een protestactie tegen de uitbuiting van dieren. Ondanks dat we begrijpen dat het ook lastig is voor de veeboeren die hun geld verdienen aan het houden van dieren, schrikken wij ervan dat veeboeren fysiek geweld inzetten tegenover de activisten en hun auto’s. Ook vinden wij het vreemd dat minister Schouten zich uitspreekt tegen de actie van de dierenactivisten, maar niets zegt over het geweld dat de veeboeren gebruikten."

Kortom, zegt de NVV: "Mensen die inzien dat het verkeerd is wat deze varkens wordt aangedaan vragen we om veganist te worden, omdat elk dier lijdt onder zijn of haar uitbuiting en dood."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.