Ook in Nederland zijn er grote verschillen in bedrijven qua melkgift. In Denemarken is de plattelandsleegloop en intensificatie sneller bezig (ook veel Nederlanders heengetrokken) en dit heeft veel kleineren doen stoppen. Wat de kleineren aan opbrengst hadden is vaak lager als gevolg van ander vee (ras), huisvesting minder, etc.
Daarnaast zijn er verschillen in aantal malen melken per dag (standaard 2 maal). Veel grote bedrijven melken ook 3 maal daags (zeker in VS ivm goedkope arbeid) of met een robot. Dit geeft ook al weer een procent of 10 winst per koe per dag
Verder zijn de rantsoenen heel anders samengesteld (ieder land is anders vanwege klimaat, grondsoort, seizoen, bemestingsregels, etc). In Denemarken worden ook meer erwten verbouwd (temperatuur en korter seizoens geschikt) en aan koeien gevoerd. Tevens gebruikt men ook ammoniak als extra aanvulling in gras bij bewaren (word omgezet door bacteriën), veel eiwitgewassen (bv luzerne) en mais in het rantsoen (meer eiwit + energie = hogere gehalten = meer kilo's).
In Amerika is het gebruik van (r)BST ook nog toegestaan. Dit hormoon stimuleert de productie tot meerdere extra kilo's per dag.
Opleiding, vee-ras/fokkerij, vakmanschap (we hoeven echt niet te denken dat we de beste zijn)
Een begin, er is nog wel meer aan te vullen