Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: Mark Rutte, Nick van Ormondt

FlashVVD scheurt, CDA rekent anders, Nederland verward

VVD-top verliest greep op de partij, kopt de NRC. Na de verloren stemming over het stikstofbeleid van minister Van de Wal (VVD) tijdens het partijcongres is Nederland in verwarring. Is er een VVD van Rutte die bij D66 hoort en een ouderwetse die hem aan Kaag cadeau doet? Dat is niet ondenkbaar. Maar blijft Rutte dan premier? En blijft het kabinet zitten? Niemand die het weet.

Wel weten we dat de van vee grotendeels leeg te maken provincie Gelderland een CDA-bestuurder (Peter Drenth) heeft op landbouw- en veezaken die zegt te rekenen met een ander model dan Van der Wal. Hij rekent niet met emissies maar met depositie. Maar dat is ook alweer lastig, want die kun je alleen maar berekenen met modellen waar de boeren weer niet op vertrouwen.

Stikstof stort Nederland in een diepe verwarring. Alleen de linkse partijen snappen het nog: je moet niet meer stikstof uitstoten dan nodig en dat moet je eigenlijk ook buurlanden vertellen, want anders landt het toch in onze natuur. Zo simpel is stikstofbeleid dan ook weer.

NRC - Top van VVD verliest grip op de partij, 14 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 14 jun '22
  • 23:13

Geef het de tijd en de politiek herstelt weer, het links gerichte met grootkapitaal dwepende deel kruipt bij D66 en dooft uit en de meer op ondernemers gerichte VVD ers kunnen samen met van Haga de draad weer oppakken.
Hetzelfde liedje bij de PVDA , storend links kan bij groen links kruipen en diegenen die zich nog kunnen herinneren dat de PVDA eigenlijk een arbeiderspartij was kunnen al die zwevende kiezers die zich nergens meer bij thuis voelden binnenhalen.
De politiek heeft veel te lang onzeker achter een dominant wereld beeld aangerend zoals dat door de media gepropagandeerd wordt en is verworden tot een soort van grijs labrador clubje je moet bijna gaan nazoeken bij welke partij welke politicus hoort want aan de standpunten is het niet meer te achterhalen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.