FlashVuilniswagen voor vijf kleuren vuilniszakken tegelijk

Belgen moeten hun huisvuil zelf sorteren in afvalzakken van verschillende kleuren. Sommige gemeenten kennen wel vijf of zes verschillende vuilniszakken. Elke kleur zak vraagt een ophaalronde om er voor te zorgen dat het huisvuil niet met anderssoortig afval 'vervuild' raakt. Er is nu een vuilniswagen gebouwd die in één ronde vijf verschillende zakken kan meenemen. Scheelt 10%, zegt de afvalophaaldienst. Maar dan moeten de zakken wel heel blijven en niet stuk scheuren. De oplossing is gevonden: sterkere vuilniszakken.

De Standaard - In Limburg neemt de vuilniswagen binnenkort alle vuilniszakken mee, 29 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Nick Trachet
Nick Trachet journalistiek rond voeding en voedsel
  • #1
  • 30 mrt '19
  • 21:49

Hier in Brussel waren er vrachtwagens met twee vakken voor twee verschillende zakken.

We hebben hier de blauwe zak (verpakkingen zoals tetrapack, pet-flessen, blik...), de gele zak (papier en karton), de groene zak (tuinafval) en de witte zak met restafval. Verder staat een wagen in de buurt om éénmaal per maand gevaarlijk afval als verfresten, spuitbussen e.d. op te halen en medisch materiaal mag terug naar de apotheek. Onlangs werd ook roze zak ingevoerd voor keukenafval, maar die is niet verplicht.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.