1
Fotocredits: 'Boter', Marco Verch, CC 2.0

FlashVoorbij de kaasplank: de boterplank

Uitgekeken op het kaas- of worstplankje bij de borrel? Dan is de nieuwste TikTok-trend (in een paar dagen 50 miljoen keer bekeken) misschien wel wat voor je. De boterplank, aka #butterboard. Gewoon een laag roomboter decoratief uitsmeren op een plank, versieren met stukjes fruit, jam, pesto, balsamicosiroop, honing of wat je maar lekker vindt, aftoppen met nootjes... Neem vervolgens een lekker stukje brood en haal dat door de versierde boter, en smullen maar. Bijkomend voordeel: het is stukken goedkoper dan een kaas- of charcuterieplank!

@justine_snacks

I like this one idk I’m in a silly goofy butter mood

♬ original sound - speed songs

Huffington Post - Arrêtez les planches de fromage ou charcuterie, voici la planche de beurre, 25 sep 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Ilse Reus
Ilse Reus Redactie Foodlog
  • #1
  • 14 okt '22
  • 15:35

Geen fan van boter of wil je een veganistische variant op tafel zetten? Serveer de plank eens met hummus. Meer een zoetekauw? Ga voor een plank met Nutella of caramel.

Voortbordurend op de boterplanktrend op TikTok verschijnen er nu verschillende zoete en hartige varianten van de plank, schrijft The Washington Post.

Zo introduceert Ben & Jerry’s bijvoorbeeld een ijsvariant van de plank. Hoelang zo'n plank er mooi uit blijft zien op een zomerse avond is dan natuurlijk wel de vraag.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.