5
Fotocredits: 'Mondkapjes', Pickpik

FlashVolop mondkapjes te koop

Bij de supers. Dat melden de Belgische vakbladen voor de voedselbranche. Distrifood schrijft voor het Nederlandse vakpubliek en meldt: niet één super heeft mondkapjes. Bij ons moet je naar de Hema, het Kruidvat, de Etos of de Trekpleister. Bestellen bij Bol.com kan ook. Wat is er mis met de super?!?

Distrifood - Belgische supers verkopen volop mondkapjes - Distrifood, 11 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #5
  • 12 mei '20
  • 18:32

Is niet altijd praktische Sytske, het is hier op de weg richting rotterdam nl 's ochtends tegen een uur of 7 doordeweeks al flink druk, zeker als straks iedereen weer naar het werk toe gaat. We hebben wel een soort sluiproute over een dijk, maar daar staat weer een spitspoort die van 6 tot 9.30 am dicht is en alleen de bewoners aan die dijk hebben recht op een pas. En autorijden vind ik niet altijd leuk om te doen, maar ik zie straks wel, als wat ik heb om te dragen niet mag dan doe ik het.

Maar het gaat mij vooral ook om de betutteling nu en al dat verwarrender overal omheen draaien waar ik me af en toe kwaad over maak, soms is het ook flink lachwekkend.

Sytske Barkhuis
  • #4
  • 12 mei '20
  • 17:44

#3 Astrid,
Als je met OV + mondkapjes duurder uit bent dan met de auto dan ga je toch lekker met de auto?
Ik begreep eerder dat je bij je vader ook meteen boodschappen voor jezelf deed, dus dan is een auto volgens mij ook nog eens praktischer.
Ik maak me nu nog niet druk over wat nog komen gaat. Tegen die tijd zie ik wel weer. Scheelt me een hoop stress...

Astrid Spijkers
  • #3
  • 12 mei '20
  • 16:28

Ik heb geen idee wat ze nou willen Sytske, eerst mag zelfs een doodsimpele sjaal wel, maar en, dan toch weer niet en dan weer verwarring dat mondkapjes eigenlijk geen nut hebben want..........ga zo maar door, als ze het bij dat omt enzovoorts al niet eens weten, hoe moet iemand die straks in juni het OV wil pakken het dan weten? Ik heb idd die elastische dingen en als die niet mogen is het 1 auto meer op de weg. Zag vandaag zelfs dat ze ergens een peiling gedaan hebben waarbij bijna de helft van de ondervraagden ook vanaf juni niet met het OV zal reizen, omdat ze bang zijn. De angst is er diep ingedrukt bij de mensen.

Maar van die dure wegwerpdingen ga ik echt niet kopen, als je 2x per dag het OV moet nemen, heen en terugweg dus, dan zijn dat het steeds 2 per dag, kan je nagaan wat het gaat kosten als je elke dag, ma-vr, met het OV moet, ik hoef maar 2x per week te reizen, maar zelfs dan ben ik in 10 dagen door die dingen heen, dus voor mij zou het rond de 20-25 euro per mand extra kosten zijn. Wie vergoed dat? Straks wordt de premie van de zorgverleners ook weer flink verhoogd, omdat ze de ziekenhuizen flinke voorschotten gegeven schijnen te hebben voor alle verwachtte opnames enzo.

Nu zou ik zelf zo'n geval niet elke keer weggooien, dat doet ws helemaal niemand als ze de prijzen zien, dus dan hebben ze nog minder nut, uitwassen kan niet met deze, dus tja, wat willen ze dan?

En dan zie je op youtube een kort stukje van iemand anders van het FvD over dat die maatregelen ook wel anders kunnen, bijv ouderen in aparte delen van het OV plaatsen, willekeurig testen, ouderen op speciale uurtjes boodschappen laten doen enz. Ben ff kwijt wat het precies allemaal was, maar dat was het 'nieuwe normaal' afketsen door die meneer, maar die kwam zelf met een ander soort 'nieuw normaal', maar zoals hij het zei kwam het op mij nog meer neer alsof we koeien in een stal zijn die getest moeten worden op ziektes, op gezette tijden mogen luchten en eten, gevaccineerd worden zonder protest en weet ik wat nog meer.

Daarom mijn vergelijking met het behandelen van beesten wat dit allemaal bij mij oproept ipv ons als mensen te behandelen.

Al dat angst zaaien en ons behandelen als kleine kinderen en/of kuddedieren ben ik echt spuugzat, was het al, maar het wordt steeds erger.

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 12 mei '20
  • 14:47

#1 Astrid,
Ik zou nog even niet weten waar ik mondkapjes voor nodig heb.
Openbaar vervoer hebben we hier niet en voor de rest is het toch nergens verplicht?
In de winkels zie ik overal schermen bij de kassa's en als er in de winkel iemand te dicht bij me in de buurt kom keer ik die de rug toe.
En ik dacht dat jij van die motorbandala's had gekocht voor in de metro? Of mogen die daar niet?

Astrid Spijkers
  • #1
  • 12 mei '20
  • 10:44

Huh, ik ben daar gestoord. Kruidvat is uitverkocht, maar ik zag de prijs, 18 euro!!!!!!!!!!! voor 20 stuks die je maar 1x mag gebruiken. Ze kunnen mijn reet likken en dan prop ik die dingen erachteraan bij ze. Pas dan heb ik het geld ervoor over als ik diegenen die het willen verplichten erin mag laten st..........n.

Sorry als ik boos klink, maar ik wordt het steeds meer. We worden steeds meer als vee behandeld ipv als mensen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.