1
Fotocredits: 'Runderkarkassen in slachthuis', Jai79 via Pixabay

FlashVleesbedrijven: Voedselautoriteit wil zich te veel profileren

"Activisten wekken de indruk dat het slecht gesteld zou zijn met het dierenwelzijn op onze bedrijven. Een incident wordt dan tot norm gemaakt." Dat schrijft de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) in een persbericht. Ook stoort de organisatie zich aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de politieagent NVWA voor voedingsbedrijven, die op haar beurt incidenten te breed zou uitmeten.

Uit cijfers van de NVWA blijkt dat 2 op de 10.000 inspecties van de NVWA aanleiding was voor een waarschuwing en in minder dan 6 op de 10.000 inspecties een boete werd uitgeschreven. Dat is wat de COV betreft een pluim waard. De NVWA bracht de cijfers onder de kop Inspectieresultaten NVWA grote slachthuizen: jaarlijks honderden boetes en waarschuwingen. Volgens Laurens Hoedemaker, voorzitter van het COV, roept de NVWA daarmee een 'niet representatief' beeld op. "Het lijkt alsof de inspectie zich met deze kop wil profileren ten koste van een sector, die het feitelijk juist heel erg goed doet”, zegt Hoedemaker.

COV - COV - Nieuwsbericht, 7 dec 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
N van Rooij
N van Rooij Land- en tuinbouw
  • #1
  • 7 dec '21
  • 12:33

Bij rood vlees is het aantal overtredingen minder dan 1% van het aantal controles. Ik denk dat het percentage verkeersovertredingen veel hoger ligt maar daar wordt zelden gecontroleerd.
De kop van de NVWA doet dus weer geen recht aan de feiten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.