0
Fotocredits: Meat, Fish Vegetable Menu - Green Tangerine', Alpha

FlashVlees in Frans restaurant moet ergens vandaan komen

Ga je na 1 maart uit eten in Frankrijk, dan kun je op de menukaart zien waar het vlees dat je bestelt vandaan komt en of het vers was of ingevroren. Met die verplichting rekent het Franse ministerie van Landbouw erop de consumptie van lokaal vlees te verhogen. Nu nog komt de helft van het vlees dat in de horeca geserveerd wordt uit het buitenland. Voor al het rundvlees op de menukaart gold de maatregel al sinds 2002, voor kip, varkensvlees, lamsvlees en schapenvlees hoefden alleen de supermarkten nog maar de herkomst te vermelden. Volgens de Franse minister van landbouw Julien Denormandie gaat de grotere transparantie voor de consument de kwaliteit van het Franse menu én van de restaurateurs verhogen.

VILT - Franse restaurateurs moeten origine van hun vlees verme, 1 feb 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.