8
Fotocredits: 'Hazenjacht', pixabay

FlashVlees groeit niet aan de boom

Te koop in een Franse supermarkt: fazanten, hazen, wild. Als heel beest, dus met huid en haar (en veren). Opschudding op de sociale media. De dieren werden prompt uit de verkoop gehaald. Het was te confronterend. Een biefstuk, karbonaadje of schenkel vinden we normaal, maar vlees komt ergens vandaan en groeit niet aan een boom.


Midlibre - Près d'Avignon : en vendant des animaux entiers en barquettes, un hypermarché suscite l'indignation, 5 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #8
  • 9 nov '20
  • 10:53

#7 Ik ben waarschijnlijk een jonge boomer maar waar de algemene gedachte is dat de mens steeds slimmer en inventiever wordt zie ik eigenlijk dat we steeds afhankelijker worden en hoe langer hoe meer leunen op techniek en het hele commerciële complex dat er om de samenleving heen gebouwd wordt, feitelijk zijn we veel hulpbehoevender dan bv analfabeten rond de evenaar zo gauw er gaten vallen in het web om ons heen dat we vanzelfsprekend zijn gaan vinden.

Henric van der Krogt
  • #7
  • 9 nov '20
  • 10:11

#6 En wat is daar het probleem van?

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #6
  • 9 nov '20
  • 9:03

#5 Gewoon wat je nu eigenlijk al jaren stapje voor stapje ziet ontstaan, vlees staat met stip op een in de verdwazing maar dat gaat stapje voor stapje verder mensen kennen en blieven allen nog eten zoals ze het in de super opgediend krijgen. Als je om je heen kijkt zie je het steeds meer geef het nog 20 jaar en verse wortels in de super "waarom zou je het kopen, uit een potje zijn ze nog wel te eten maar die harde dingen en een werk dat je eraan hebt" en wie heeft de laatste jaren nog wel eens verse erwten gegeten? een paar hobbyisten met een moestuin.

Henric van der Krogt
  • #5
  • 9 nov '20
  • 5:53

Wat vrees je dan, EJ?

ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #4
  • 8 nov '20
  • 15:50

#3 Ik kan me voorstellen dat mensen die actief een vleesloze wereld willen uitdragen het een verleidelijk idee vinden om via een shock effect van een groot kil bloederig abattoir mensen te laten overstappen naar hun "kant" maar dat is niet helemaal wat ik bedoel.
Als ik bovenstaand artikel zie zie ik het nut niet zo van het aanbieden van half geslacht wild, tegelijker tijd krijg ik ook het idee dat het niet vreemd is dat er zo'n verschil in opvatting ontstaat als je van een onzichtbaar deel va het bestaan alleen verhalen hoort maar het nooit echt onbevangen meegemaakt hebt dan moet ik denken wat onze vee verloskundige vroeger altijd zei het zijn nooit de kinderen die bij een keizersnee van hun stokje gaan het zijn altijd de volwassenen het zit meer in de gedachten die je erbij hebt als in het gegeven op zich het is dus voor een groot deel aangeleerd.

Als je dan zoals bv ik van jongs aan opgegroeid bent met de realiteit dat overtollige hanen geslacht worden en op je bord belanden en nu en dan hangen we een varken op in het bakhuis voor eigen gebruik is dat gewoon, het was iets waar je als kind gefascineerd bij stond te kijken en je was trots toen je voor het eerst mee mocht helpen met iets simpels als de karbonades voorsnijden waarna de "oom" het afmaakte met de hiep.
Ik vrees het ergste als het verhaal van voedsel alleen nog maar vanaf de super in het hoofd van de consument zit.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.