Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Vissersboot bij Texel', Nederland in foto's

FlashVissers voor de bus gegooid

Volgens de Nederlandse kottervissers draagt de net voor Kerst rond gekomen Brexit voor €1,6 miljard aan visrechten over van de Europese Unie naar het Verenigd Koninkrijk.
Dat kost de Nederlandse vissers vermoedelijk ruim €300 miljoen. Per kotter komt het neer €300.000 tot €400.000 minder vangstrechten, zeg maar omzet. Volgens de Nederlandse vissers zijn de Europese visserijbelangen in de eindspurt 'voor de bus gegooid'. Vis is maar een klein onderdeel van de economie (een tiende procent in Nederland) en premier Johnson kon er thuis mooi mee schitteren. Maar de vissers kan zoveel omzetverlies - en over 5 jaar vermoedelijk nog meer - de kop kosten.

Het Financieele Dagblad - Schade brexitdeal per Nederlandse kottervisser: 3 tot 4 ton, zegt VisNed-directeur, 28 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 29 dec '20
  • 16:20

Frans persbericht:
Franse vissers en groothandelaren komen in aanmerking voor forfaitaire steun tot 30.000 euro, afhankelijk van hun afhankelijkheid van producten die in de wateren van het Verenigd Koninkrijk worden gevangen, aldus de 'ministère de la Mer' (ministerie van Zee).

Waarom hier niet?

Belinda van Loon
Belinda van Loon Permacultuur
  • #1
  • 29 dec '20
  • 10:24

Ik vraag me persoonlijk wat af. Waarom hebben Nederlanders al die jaren in Britse wateren kunnen vissen? Zijn er niet überhaupt teveel vissers in Nederland voor een gezonde visstand in de Noordzee? Er zijn al heel wat industriën in Nederland verdwenen omdat het elders goedkoper geproduceerd kon worden of omdat er veranderingen kwamen in vraag en aanbod. Daar hoor je niemand meer over. Tegenwoordig moet iedereen daarvoor gecompenseerd worden. We zijn gewoon veel en veel te rijk.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.