Deze week in de aanbieding bij Lidl. Scholfilets. Maar zonder huid. Nog maar kort geleden vertelde Nick Trachet hoe smakelijk de gebakken huid van schol kan zijn. Het wordt ons afgeleerd en we willen er niet meer van weten. Ook in Engeland. Burgers wordt er weer eens dringend op gewezen dat vrijwel alles aan een vis goed eten is.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Al een tijdje weer van de markt op de huid gefileerde snoekbaars. Gewoon gebakken in roomboter. Niks geen sauzen, citroen en andere poespas. Heerlijk.
En van de graat en kop nog even snel een soepje gebrouwen met wat fruits de mer uit de vriezer, venkel wortel, een aardappeltje en wat room.
Alleen de schubben en ingewanden bleven op de markt achter.
Ik doe met je mee, er gaat niks boven traditioneel Eric-Jan. Alleen gezouten de boter in en de knapperige huid is een extra traktatie. Bij een op Volendamse manier goed gebakken bokking eet je de huid en ook de staart er bij op.