2

FlashVirtuele nationale handelsmissie

Vorig jaar kondigde minister Carola Schouten het aan: ze ging op Binnenlandse Handelsmissie om het de boeren makkelijker te maken ook wat van hun producten lokaal in Nederland af te zetten (meer dan 70% gaat immers naar het buitenland). Ook wil ze boer en burger dichter bij elkaar brengen. De eerste handelsmissievideo staat inmiddels online. Vanmiddag mocht heel Nederland - virtueel - meepraten over die korte keten. Via een webcast. In gesprek met boeren, bedrijven, provincies en belangenorganisaties over de toekomst van de korte keten in Nederland. Gaat het wat worden? Op twitter gaf de Brabantse journalist Lukas van der Storm zijn impressie.

Voor de lancering werd zendtijd bij WNL ingekocht.

Nationale Handelsmissie Korte Keten, 5 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #2
  • 6 okt '20
  • 13:09

Stap 1 ambtenaren lokaal laten eten, stap 2 meer ambtenaren in diens nemen.

Cécile Janssen
Cécile Janssen Eindredacteur / eigenaar, Foodlog
  • #1
  • 6 okt '20
  • 12:36

Het eerste concrete resultaat: meer lokale producten in restaurants van de overheid. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en gedeputeerden van de provincies hebben hierover afspraken gemaakt in de 'Green Deal Catering Overheidslocaties', schrijft Nieuwe Oogst. "Dit houdt in dat de provincies en het Rijk met negen van hun cateraars hebben afgesproken meer lokale producten aan te bieden in hun restaurants."

Opvallend: "de cateraar van het restaurant van de Tweede Kamer is benaderd om mee te doen aan deze deal, maar neemt vooralsnog geen deel."

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.