Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Boterham met choco', Pixabay

FlashVette chocopasta mag niet van de wet

De Rotterdamse rechtbank bekrachtigde de boete van €525 die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) had opgelegd aan een levensmiddelenfabrikant. In kindervoeding mag volgens de wet niet meer dan 1,1 gram vet per 100 kilojoule zitten. In de betreffende chocopasta zat wel 7,1 gram, zes keer meer. Het bedrijf moet nu de receptuur van de chocopasta voor jonge kinderen aanpassen of de productie stopzetten. Raar voor een bedrijf dat zich focust op producten voor baby's en peuters? Juist niet. Kinderen van 6 maanden oud moeten volgens de Wereldgezondheidsorganisatie 40% tot 60% van hun energie uit vetten halen, voor 2-jarigen is dat 30 tot 35%. Dat betoogde de Kleine Keuken in 2017 op Foodlog, toen foodwatch hun zogenaamd 'mierzoete' chocopasta op de korrel nam. Foute naam, chocopasta. Zonnebloempittenspread met cacao zul je bedoelen. Suiker in de chocopasta, dat is pas ongezond

Foodbusiness - Boete voor vetgehalte in chocopasta voor kinderen - Nieuws Chocolade, 23 mrt 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 23 mrt '22
  • 17:33

Ik zou die betreffende chocopasta eerder afkeuren als de omega-3 vetzuren EPA en DHA niet in de juiste verhouding aanwezig zijn. Zij hebben immers invloed op de verstandelijke ontwikkeling van het kind en zijn van belang voor een goed gezichtsvermogen (VC).

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.