Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: Pixy.org

FlashMinder vette chips minder krokant

Onderzoekers van de KU Leuven hebben een manier gevonden om het vetgehalte van Pringles te verlagen van 33% naar 21%. Pringles worden gemaakt van restproducten (veevoer) van de aardappelverwerking, met van nature veel variatie in zetmeelcompositie. De onderzoekers testten 47 monsters van deze aardappelvlokken op eiwitgehalte en zetmeelstructuur, en maakten chipsdeeg van 12 van de monsters. Uit de resultaten bleek dat grootte uitmaakt: korte zetmeelketens vormen steviger deeg. Dat neemt bij frituren minder snel vet op. De eigenschap die Pringles zo lekker maakt gaat alleen wel deels verloren: de chips met minder vet zijn ook minder krokant.

Foodholland - FoodHolland Nieuws: Belgische onderzoekers vinden manier om chips minder vet te maken, 29 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.