0
Fotocredits: TU Delft, M.Minderhout

FlashVerzekeraar ASR en DSM investeren in Delftse biotechwetenschap

DSM gaat de Biotech Campus Delft (BCD) verder ontwikkelen tot “wereldwijde koploper” in biowetenschappen. Daarbij werkt het speciaalchemiebedrijf samen met het ASR.

Het Dutch Science Park Fund van verzekeraar ASR investeert de komende jaren honderden miljoenen euro’s investeren in de wetenschappelijk vastgoed. In samenwerking met het Nederlands-Zwitserse chemiebedrijf DSM gaat het de Biotech Campus Delft (BCD) verder ontwikkelen tot “wereldwijde koploper” in biowetenschappen. ASR belegt in bestaande gebouwen (kantoren en laboratoria) en nieuwbouw en in de aankoop van kantoren en laboratoria. DSM zal de panden verhuren aan startende bedrijven.

DSM houdt zelf het Rosalind Franklin Biotech Center en de Biotech Campus Delft, inclusief infrastructuur en voorzieningen aan. Het vorig jaar met het Zwitserse geur- en smaakstoffen en ingredients bedrijf Firmenich gefuseerde DSM wil met de samenwerking met onroerend goed belegger ASR de toegankelijkheid van de campus verbeteren. Dat moet een stevige bodem leggen onder de langetermijnontwikkeling van de locatie.

Op de Biotech Campus Delft moeten excellente onderzoeksinstituten, start-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten op één locatie een broeinest gaan vormen voor innovatie. "Door deze samenwerking zal de Biotech Campus Delft als fermentatie- en bioscience hotspot een leidende rol spelen in de wereldwijde overgang naar een duurzame, bio-based economie", zegt DSM.

Naast Danone dat zich niet in Wageningen maar op het terrein van de Universiteit van Utrecht met zijn research center, vestigt zich met het initiatief van DSM een frisse en grote concurrent van de traditionele WUR in Delft. Het lijkt erop dat DSM een ecosysteem van vernieuwing vormgeeft tussen wetenschap en bedrijfsleven.

Vlees, vis en vleesvervangers die momenteel worden ontwikkeld door start-ups met hulp van de kennis van DSM zijn al binnen afzienbare tijd te koop, zegt DSM-baas Dimitri de Vreeze.

Het Financieele Dagblad - Miljoenenalliantie DSM en ASR om Biotech Campus Delft verder te ontwikkelen, 6 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.