De nieuwe Daily
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashVerheven mens

Is dat de ecomodernist? In ieder geval irriteert het ecoloog Patrick Jansen. We hadden het er laatst hier ook al over. Moraliserende flauwekul, vindt de ecomodernist.

Twitter - Patrick Jansen ? on Twitter, 14 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #1
  • 15 sep '19
  • 22:42

Het is beide.
Boudry schept teveel op over wat GMO vermag, en kernenergie, hoe zat dat ook al weer? Als je die twee sterk afzwakt in zijn verhaal, wat heb je dan?
Wat Boudry eigenlijk zegt is dat je door moet gaan met de 'tech-fix', geloven in technologie, om klimaatverandering te lijf te gaan. In zekere zin is dat ook zo. Hij verzet zich tegen de onderstroom, van ditmaal de 'klimaatactivist', die vooruitgang wil afremmen; in zekere zin is dat ook zo.
Patrick Janssen heeft een hekel aan die, zoals hij het ziet, arrogantie, respectloosheid en hoogmoed van de ecomodernist (Boudry zal bedoeld zijn). En pleit daarmee impliciet (zoals ik het zie) juist voor een bescheiden houding naar de natuur, want die laat oa met zijn 'planetary boundaries' zien, welke kant het op gaat (niet echt de goede), en het is stuitend wat wij aan het vernielen zijn, oa qua biodiversiteit.
Als het nu eens beide houdingen zijn, dwz Boudry + Janssen?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.