Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashVerder eerder dan Onmogelijk met gehakt

Beyond Meat ('Verder dan vlees') en Impossible Meats ('Onmogelijk vlees') steken elkaar de loef af met de introductie van nieuwe namaakvleesproducten op de markt. Met gehakt is Verder eerder dan Onmogelijk. Verder is de eerste die zijn vegan gehakt los verkoopt zodat je er zelf een hamburger of gehaktbal van kunt maken. Gewaagd, want nu moet het ook goed smaken als mensen er ballen of pastasaus van maken zoals ze dat vroeger met echt vlees deden.

Food and Wine - Beyond Meat Unveils New Product: 'Beyond Beef' Ground 'Meat', 19 mrt 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Sytske Barkhuis
  • #6
  • 20 mrt '19
  • 12:56

#5 Astrid,
Jumbo heeft een speciale koeling met dat soort vega-producten, waar ik, puur om op de hoogte te blijven, een en ander wel eens bekijk. Zo zie ik ook meteen dat die producten steeds meer ruimte innemen, terwijl het aanbod van vis de laatste jaren sterk is afgenomen.

Astrid Spijkers
  • #5
  • 20 mrt '19
  • 10:27

#2 Sytske: bedankt voor de toelichting, ik wist niet dat het om nep gehakt ging, ik ken al die namen van bewond en onmogelijk en weet ik veel wat nog meer niet uit mijn hoofd wat dat allemaal is, je wordt zo met allerlei merken om je ogen en oren gesmeten in de supers dat je niet eens meer weet waar de doodsimpele producten zoals je ouders het kenden staan..........

Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
  • #4
  • 20 mrt '19
  • 10:16

Je hebt ook Naturli uit Denemarken die vega gehakt verkoopt (AH) en deze blog zegt dat het net echt is.

Impossible Meat is overigens niet geheel zonder controverse in de vegan wereld: één van de ingredienten is gemaakt met genetisch gemodificieerde gisten. (*) en de heem is getest op proefdieren waarbij de vraag is of je een x aantal muizen mag gebruiken om honderd duizenden koeien ("billions" volgens de CEO) te sparen.

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #3
  • 20 mrt '19
  • 9:28

Astrid #1, Beyond en Impossible Meat maakten tot op heden alleen een hamburger. Nu gaan ze het van plantaardig materiaal gemaakte vlees los verkopen.

Als jij daar in de keuken jouw bal van maakt, dan doe je dat op jouw manier. Hun product deed het tot op heden zo goed omdat het helemaal gedacht was - althans, dat zou je kunnen vermoeden - vanuit de hamburger (ipv de grondstof die zich ook los moet gedragen zoals de consument dat verwacht).

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 20 mrt '19
  • 8:47

#1 Astrid,
Bij Jumbo verkopen ze zo te zien 4 varianten Vega Gehakt, waarvan er mij slechts 1 geschikt lijkt om zelf ballen van te draaien: GoodBite Vega Vers Gehakt.
Op de verpakking zie je ook een schaal met gehaktballen. Deze variant is weliswaar vegetarisch, maar niet plantaardig (er zit kippenei-eiwit in). De overige 3 varianten zijn al rul gebakken.
Het artikel gaat alleen over vega gehakt, dus niet over de andere soorten gehakt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.