1
Fotocredits: Wolf, foto ter illustratie, Pixabay

FlashVerbod op paintballen met wolf

De provincie Gelderland mag per direct niet meer met paintball geweren schieten op tam geworden wolven op de Hoge Veluwe. Dat heeft de voorzieningenrechter in Midden-Nederland woensdag bepaald, naar aanleiding van een zaak die door de Faunabescherming is aangespannen.

De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt volgende week woensdag plaats.

Een paintballgeweer kan tot ernstige verwondingen bij het dier leiden. Om die reden nam de voorzieningenrechter een spoedeisend en direct ingaande beslissing moest nemen, een zogenoemde ordemaatregel.

Het schieten met paintballs moest de wolf weer bang maken voor mensen. Probleemwolven - zo noemen we dieren die door interactie met mensen tam zijn geworden - mogen van de EU worden afgeschoten ondanks hun beschermde status. Omdat het een wild dier blijft, kan het mensen bijten in direct contact. Bezoekers van natuurgebieden en met name fotografen zoeken het dier op.

Op Foodlog maakte journalist Wouter Klootwijk zich vrolijk over het woord 'probleemwolf', alsof het dier er iets aan kan doen dat mensen er niet goed mee om weten te gaan in ons land waar zelfs natuurgebieden druk bezocht worden door mensen.

Het debat over de wolf is inmiddels zo hoog opgelopen dat de NRC gisteravond in zijn serieuze hoofdcommentaar wees op de noodzaak over een op feiten gebaseerde discussie over de aanwezigheid van het dier in Nederland.

Provincie moet per direct stoppen met beschieten wolf met verfkogels, 16 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Buurman
  • #1
  • 19 nov '22
  • 15:56

Dat wolven die zich positief openstellen voor mensen afgeschoten worden kan ik niet verteren.
Hoe zijn die bijt risico's in kaart gebracht... zijn er veel cases - en zo ja, relatief meer dan bij honden?.
Niets gehoord over een door wolven verscheurd mens.... wel mijn overbuurvrouw verscheurd door haar herder.... berichten in de media over verscheurde kleine kinderen door de vertrouwde huishond....
Een vreemde hond kan je ook niet zo maar benaderen. Enige dierenkennis/ gevoel vereist, en dan nog moet je opletten.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.