Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Knakworst', wikimedia

FlashVelvrije vegan knak

Het is een van de grootste uitdagingen voor vegan worstenmakers: hoe krijg je een lekker 'knakkend' velletje om je worst? De Vegetarische Slager deed maar liefst 7 jaar over het ontwikkelen van een 'knak' om de Roockworst. Een Deense start-up heeft nog ambitieuzere plannen: een vegan knakworst die zonder velletje toch knakt, gemaakt van de pulp die overblijft bij het koud persen van biologische sappen. Upcycling heet dat, verwaarden van afval tot een nieuw ingrediƫnt. Pas als het mondgevoel en de textuur het 'authentieke knakworst-effect' evenaren, komt de velvrije knakworst op de markt. In 2021, verwacht producent Rootly.

FoodNavigator - Vegan sausages made from upcycled juice pulp achieve skin-free ?snap?, 18 nov 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #3
  • 19 nov '20
  • 20:41

Door al dat gewroet met soja dat op vlees moet lijken maar het niet zijn mag voel ik mij steeds meer geknakt.

Marc van der Lee
  • #2
  • 19 nov '20
  • 17:31

Hoe lang zou het duren voor de discussie over alles wat wordt toegevoegd voor een knak/smaak/bite de overhand krijgt boven de knak zelf?

Jos van Vonderen
Jos van Vonderen Land- en tuinbouw
  • #1
  • 19 nov '20
  • 1:39

Noem 'ultra processed' 'upcycling' en het is hip en verantwoord?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.