Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Wolf', Pixabay

FlashHoge Veluwe vreest bos omdat wolf van schapen houdt

"Doordat de dieren grazen, voorkomen we dat de unieke heide- en zandgronden dichtgroeien. Als we alle moeflons weghalen, is het gebied over tien jaar een bos. Dat moeten we echt niet willen." Wie goed naar deze zin luistert, zou in schateren uit moeten barsten. Overal om ons heen horen we dat meer bos goed is voor het klimaat. Op de Veluwe niet, want daar moet het terrein open blijven. Daar hebben we de moeflon, een mediterraan schaap, voor naar Nederland gehaald. Maar dat beest wordt opgevreten door de wolf, die naar Nederland moest komen om het teveel aan herten en zwijnen op te eten. Maar de wolf heeft liever schaap en veroorzaakt daardoor bosgroei omdat hij zich er ongeremd aan te goed doet. Gered door de bel dus, maar ... o nee. Toch niet. Snapt u nog wat voor wilde beesten we in Nederland willen en waarom?

Hoge Veluwe evacueert moeflons vanwege wolf, 20 okt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 20 okt '21
  • 13:01

Als het bos is zal de wolf vanzelf hert en zwijn gaan eten toch? Die houden wel van bos, dat schaap hoort hier helemaal niet, de wolf wel, dus.............

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.