Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Roockworst', de Vegetarische Slager

FlashVegaworst mag in België worst heten

Je zou er toch van in verwarring raken: kipstuckjes, speckskes, gehacktballetjes of poulettekes zijn helemaal niet van vlees gemaakt. Dat vreest althans de Belgische federale overheidsdienst Economie. Die werkt aan richtlijnen die namen die verwijzen naar dieren en delen van dieren (kotelet, entrecote) zal verbieden voor plantaardige producten. Namen die verwijzen naar de vorm van vleesproducten mogen dan weer wel, met een expliciete vermelding dat ze plantaardig zijn. 'Notenburger', 'vegan schnitzel' of 'vegetarische worst' mogen bijvooorbeeld wel.
Vorig jaar werd het Europese Parlement het niet eens over een uniforme aanpak ten aanzien van de naamgeving van plantaardige producten, zoals vleesvervangers en melkalternatieven. Nu mag iedere lidstaat zelf regels uitvaardigen.

De Tijd - 403 Blocked , 11 feb 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jos Koning
Jos Koning socioloog en musicus
  • #1
  • 13 feb '22
  • 15:18

Verwarring door "kipstuckjes"? Dat zou het idee bevestigen dat vlees eten dommer maakt.... Toch maar niet verbieden dus.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.