Verjaardagskorting!
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
4
Fotocredits: 'Hotel breakfast', Piqsels

FlashVeganist bij hotelontbijtbuffet vergeten

Een veganist die veel in hotels komt, klaagt in de nieuwsbrief van MissetHoreca over ontbijtbuffetten. De samenstelling biedt veganisten te weinig keus. Komt vanzelf, als de vraag groeit.

MissetHoreca - Mening: 'Veganisten worden vergeten bij het ontbijtbuffet in een hotel' - Misset Horeca, 11 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #4
  • 12 feb '20
  • 19:00

Boerenkool met worst. Hutspot met een gehaktbal. Broeder. Griesmeelpudding. Kan ik ook nergens in een hotel en ook niet in een restaurant krijgen. Wat zeg ik? Zelfs gebakken aardappels staan vaak al niet meer op het menu door de verregaande patat cultuur. Om het over gekookte aardappels, bloemkool, saucijsje en veel vette jus maar helemaal niet te hebben.

Maar het leuke van in een hotel verblijven is toch juist dat je er andere dingen kan eten dan in je dagelijkse sleur? Dan maar even ‘de leer’ loslaten en niet vegan. Daar is niemand nog aan doodgegaan.

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #3
  • 12 feb '20
  • 12:35

Uit het bronartikel:

We voelen ons niet welkom in een sector die prat gaat op ‘hospitality’. Het is mogelijk een ontbijtbuffet compleet met plantaardige producten samen te stellen. Er zijn talloze vegan producten die ook niet-veganisten lekker vinden. Waarom verdiepen hotels tegen zich niet meer in de ontwikkeling naar meer plantaardig voedsel?

En dan ook meteen maar paleo, glutenvrij, suikervrij, pinda- en notenvrij (heel naar als je daar allergisch voor bent), biologisch en gentechvrij. Low-FODMAP is een plus. Het is mogelijk. Zo voelt praktisch iedereen zich welkom.

Enno Krol
Enno Krol Ontwerper
  • #2
  • 11 feb '20
  • 17:42

Vrijwel geen enkel hotel heeft een vegan ontbijt. Beter is een hotelovernachting reserveren zonder ontbijt. De dag ervoor eten kopen, die in het koelkastje op de kamer bewaren. Of als je in een redelijk grote stad overnacht, 's ochtends buiten de deur ergens ontbijten. Bagel & Beans bijvoorbeeld, hoewel die niet zo heel vroeg open is.

Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 11 feb '20
  • 9:34

Niet alleen de veganist grijpt mis. Voor een portie gewone havermoutpap als ontbijt ben je in een klein (familie) hotel zonder ontbijtbuffet beter af. Alleen de havermout moet je doorgaans zelf meenemen, de melk hebben ze zelf wel. Ze zijn soms blij als ze iets voor je kunnen doen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.