Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
4
Fotocredits: Loetjes Biefstuk Bali 0.0, website Loetje

FlashVegan Loetje maakt vleeseters bang

Biefstukrestaurant Loetje serveert sinds kort een 100% plantaardige biefstuk, uit de 3D-printer; de biefstuk is veganistisch net als de sambalboter (eh, margarine). Op sociale media reageren mensen negatief: “Ga je ticket naar een onbewoond eiland printen niet je vlees idioot!” Op straat zijn de reacties milder: “Ik zou er niet boos om worden, iedereen moet toch zelf weten wat ie eet”.

Sabine Jansen, gedragspsycholoog, zegt dat de discussie tussen vlees en plantaardig polariseert. Vleeseters hebben volgens haar het gevoel dat hen iets wordt opgelegd. Dat juist biefstukrestaurant Loetje de overstap naar plantaardig begint te maken, zou de angst aanwakkeren dat straks nergens meer vlees te krijgen is. Voor Loetje staat de kwaliteit van de plantaardige printbiefstuk, na veel testen, als een paal boven water. Kom rustig zelf proeven, zegt Loetje dan ook.

RTLnieuws - Vegabiefstuk roept woedende reacties op: hoe komt dat?, 1 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #4
  • 4 jul '22
  • 22:15

Keus is goed, maar weet wat je eet.
Inmiddels begint men ook te onderzoeken wat de verschillen zijn (1e vergelijking, klein, kort, maar een begin). Op basis daarvan kan ons dieet ook geholpen worden. Er is iig geen magic bullet voor klimaat/dieet.

A first try looking at digestive efficacy and nutritional quality (AA in plasma):
"Red meat meals exhibited greater bioavailability of amino acids compared with the PBMA"

willem van aaken
willem van aaken Land- en tuinbouw
  • #3
  • 4 jul '22
  • 13:29

Dat ze ook gelijk maar alle E nummers erop printen die er in zitten om het zaakje bij elkaar te houden.

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 2 jul '22
  • 10:18

Kwaliteit vermoedelijk net zoals het gros van de vleesvervangers.

Astrid Spijkers
  • #1
  • 2 jul '22
  • 10:10

'De kwaliteit staat na veel testen als een paal boven water'.....welke kwaliteit, structuur en smaak of ook de gezondheid van de mens op langere termijn??? Hoelang hebben ze getest, 10 jaar op ook wat het met ons lijf doet, of slechts 10 dagen op alleen de smaak en niet gezondheid?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.