1
Fotocredits: 'Appels', Landelijke Appelplukdag

Flash‘Veel minder appels door Green Deal’

Er is veel te doen over de effecten van de Green Deal van EU Commissaris Frans Timmermans en zijn assistent, de Nederlandse oud-minister Diederik Samsom. Amerikaanse, Duitse en Brusselse doorrekeningen zouden aantonen dat de prijzen voor voedsel flink zullen stijgen in ons werelddeel terwijl de klimaatwinst beperkt zou blijven. Een nieuwe Wageningse berekening zou nu aantonen dat er tot 30% minder appels te verwachten zijn omdat er minder bestrijdingsmiddelen mogen worden gebruikt. De berekeningen zijn betaald door CropLife Europe en CropLife International, organisaties met landbouwbelangen. Op Foodlog zei Nina Holland van lobbyisten-waakhond Corporate Watch afgelopen zondag dat het rapport gekocht is om de Green Deal in een zwart daglicht te stellen. De Europese boeren zien in de kritische rapporten aanleiding om de duidelijkheid te vragen van Timmermans: wat leveren zijn plannen nou echt op? De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat op die vraag geen duidelijk antwoord te geven valt omdat de plannen afhankelijk zijn van de wil van burgers om anders te gaan eten en leven.

De Telegraaf - ?Green Deal maakt eten en drinken in Europa duurder?, 12 okt 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 13 okt '21
  • 20:44

'Veel minder appels door Green Deal': wél appels maar minder appelsap.
Liever veel minder appelsap en in ruil daarvoor betere appels in de supermarkt in plaats van al die opgepoetste grote 'fris-zure' appels met weinig karakter. En laat dan ook die stikker op iedere goedgekeurde appel achterwege, die zorgt er voor dat de schil niet in de GFT bak mag.
De lekkerste appels halen de supermarkt vaak niet eens omdat ze verdwijnen in de appelsap. Laat die zeer smakelijke appels met al zijn schoonheidsfoutjes eens uit Polen komen zonder aldaar te verwerken tot appelconcentraat waar we hier weer appelsap van maken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.