Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'No bird strike', Alf van Beem

FlashVarkens als vogelverschrikkers

Schiphol gaat varkens houden. De dieren krijgen bij wijze van proef de beschikking over een suikerbietenperceel onder de rook van Schiphol. Het is de bedoeling dat ze daar de overblijfselen van de geoogste bieten gaan eten en tegelijk voorkomen dat ganzen en duiven er neerstrijken. Varkens zijn nieuwsgierig, en daarom kan hun aanwezigheid de vogels afschrikken. Dat hoopt Schiphol in ieder geval, want dan heeft de luchthaven er weer een nieuw, diervriendelijk, wapen bij om bird strikes - botsingen in de lucht met vogels - terug te dringen. Dat is dan naast de 20 bird controllers die met lichtkogels, geluidsinstallaties en, in het uiterste geval, afschieten, tot nu toe vogels uit vliegtuigmotoren proberen te houden.

de Volkskrant - Schiphol probeert nieuw wapen tegen vogels: varkens, 27 sep 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 30 sep '21
  • 8:08

Ik denk dat een paar wolven een veel beter idee is. Goed voor het wolvenimago ook? Zijn ze dus nog ergens goed voor... Wel een heel stevig hek, en ze niet te veel voeren. En ook niet op vaste tijden.

Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 28 sep '21
  • 8:13

Eén woord: gewenning.

Wij krijgen veel apen in de tuin, die het op de avocados, moerbeien en passievruchten voorzien hebben (de citroenen en, gek genoeg, de granaatappels laten ze met rust). We hebben vijf honden, en die doen nog geen oog open. Behalve de jongste: tot ze ongeveer een half jaar oud zijn gaan ze achter de apen aan. Dan hebben ze geleerd dat ze die toch nooit krijgen, en moeten we weer 2eneenhalf jaar wachten op de volgende apenverschrikkende pup.

Ik geef het een maand of twee, en dan zullen ganzen en varkens zich niks van elkaar meer aantrekken.

Maar varkens moeten toch zo intelligent zijn? Misschien kun je ze wel trainen om achter de ganzen aan te blijven gaan - waakvarkens?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.