Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Landsat observing Earth', NASA Goddard Space Flight Center

FlashVanuit de ruimte kijken of je sproeien moet

Op dit moment kan het al in blokjes van 100 bij 100 meter: vanuit de ruimte vaststellen of een gewas droogteschade oploopt door watergebrek, oogstrijp is of vatbaar voor ziektes of insecten. Of hoe warm het is op de grond, hoe hoog de vegetatie en hoeveel biomassa er staat. Ongeacht of het bewolkt is of stortregent. Op termijn wil het Haarlemse bedrijf VanderSat de precisie verhogen tot 10 bij 10 meter. Die mate van precisielandbouw is zó aantrekkelijk dat de Amerikaanse satellietexploitant Planet $28 miljoen betaalt om het bedrijf in handen te krijgen. Planet gaat de data van VanderSat wereldwijd verder aan de man brengen bij boeren, agro-industrieën (zoals BASF en Bayer), non-profitorganisaties en overheden. Met drones kan zoiets ook, maar dan tot op vierkante centimer precies, maar dan heb je wel meer apparaten nodig.

Het Financieele Dagblad - Haarlemse specialist in landbouwdata komt in Amerikaanse handen, 12 nov 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Janneke Blijdorp
Janneke Blijdorp Food- en agri-economie
  • #1
  • 12 nov '21
  • 15:37

Technologisch kan dit allemaal. Deze sensor en data technologie zal dan ook steeds dieper in de agro sector , de Value Chagin en agrarische bedrijven doordringen. Of deze ontwikkeling van datamijnen en data als nieuwe grondstof bijdraagt aan voedselzekerheid, betere inkomens voor boeren, ik weet het niet.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.