Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
8
Fotocredits: Viroloog Marc van Ranst in De Afspraak, VRT

FlashVan Ranst gebruikt geld dansleraar voor vaccinaties VN-kinderfonds

De Nederlandse dansleraar Willem Engel werd bekend als querulant tegen corona-maatregelen en later vaccinatie. Het liep uit op een confrontatie voor de Belgische rechter met viroloog Marc van Ranst. Van Ranst won en gebruikt het geld dat Engel hem schuldig is voor de vaccinatie van kinderen in lagelonenlanden.

Steun COVAX, help UNICEF bij de verdeling van coronavaccins - UNICEF, 12 dec 2021
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
james pott
james pott land- en tuinbouw
 • #8
 • 14 dec '21
 • 0:43

En nog wat later in de geschiedenis laadde de vrouwen die wat anders dachten op de brandstapel.
Evenzo degenen die met natuurlijke middelen de buren wisten te genezen. Tegen de zin van de plaatselijke medicijn meester.
Weinig veranderd.

Matthijs Mahler
 • #7
 • 13 dec '21
 • 17:39

#5 #6
Kijk daar doe je het voor! Dank heren.

Ik heb, omdat die club voor mij de vleesgeworden vertrutting is, het gejeremieer van de consumentisten onder het betreffende item iets stelliger bekritiseerd. Niet om te provoceren maar natuurlijk wel ter uitnodiging tot hetzelfde gebrek aan nuance ;)
Gespot.

Rene Smit
Rene Smit toerisme / yoga / horeca
 • #6
 • 13 dec '21
 • 17:26

#4 Engel heeft Biofarmacie gestudeerd en zijn promotieonderzoek ging over aerosolen, maar op een gebied dat ver weg is van de aerosolen die van belang zouden kunnen zijn in de covid verspreiding.


<< Engel brak zijn promotieonderzoek vroegtijdig af en ook zijn oud-promotors tonen zich enigszins kritisch naar Engels zelfverklaarde expertise op het gebied van aerosolen. “Hij weet vanuit zijn proefschrift veel over fijne druppels in de context van electrospray en massaspectrometrie’, zei hoogleraar Thomas Hankemeier in juni tegen de Volkskrant. “Dat is niet hetzelfde als aerosolen afkomstig van mensen die virussen overdragen.” >>(*)

En ik was één van de personen die een duimpje gaf. Hopelijk komt er ooit nog eens een mouse-over met de duimgevers..

Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
 • #5
 • 13 dec '21
 • 17:13

Ik constateer slechts wat toen gebruikelijk was. Jullie interpreteren mijn woorden met je eigen gedachten. (Snappen jullie je eigen interpretaties wel? Over zuiver gesproken. )

Ik zou zo bijv. ook Thierry Baudet en trawanten kunnen vergelijken met bijv. Jan van Leiden 1535. In Munster kun je nog zie hoe men daar met zulke messiasen omging. Je kunt uiteraard ook teruggrijpen naar de tijd van Jezus Christus. Er zijn volop vergelijkingen te maken alle kanten op.

Mijn geschiedenisleararen VWO waren op volgorde van 1978 t/m 1984, zr. Serafine, Klaver, Hectors en Vercauter. Ik was een matige VWO-er met uitzondering van 2 vakken; handvaardigheid en geschiedenis. Daar blonk ik in uit.

Matthijs Mahler
 • #4
 • 13 dec '21
 • 14:23

#1
Piet dat lijkt een aantrekkelijke gedachte, maar wie was jouw geschiedenisleraar?

Wetenschappers en rationele leiders lagen eeuwen lang onder vuur. Galileï en Da Vinci hebben de volkswoede over zich afgeroepen en hadden bescherming nodig. En hoe 1672 afliep voor de gebroeders De Wit mag ik hopelijk als bekend veronderstellen.

Kortom, andersom ligt meer voor de hand als je de vergelijking überhaubt kunt maken. Dat vindt ik
zeer de vraag aangezien Engel in april het debat opende met twijfel aan de aanpak als geheel op basis van zijn achtergrond in de microbiologie waar hij als promovendus werkte. Kortom science vs science. Zoals nog steeds het geval is.


Ik ben wel benieuwd wie de duimpjes uitdeelden... En steun @DickVeerman in zijn strijd voor zuivere redeneringen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.