1
Fotocredits: Ben van Beurden, José Cruz/Agência Câmara

FlashAlleen Van Beurden krijgt beurt van Milieudefensie

Tijdens het eerste eerste Covid-jaar lag Shell op apegapen. Niemand had medelijden. Begin van het jaar daarop (2021) won Milieudefensie een zaak tegen Shell, terwijl de hele wereld draait op olie en gas die - onder meer - Shell voor ons regelt. Maar het moet anders vindt Milieudefensie en daar kreeg het gelijk in van de rechter. Nu Shell inderdaad weer geld als water verdient, krijgt de scheidende topman er extra van langs.

Het boeiende en verbijsterende is dat keurige Europese overheden zich het afgelopen jaar blauw hebben betaald aan de inkoop van gas. Nog gekker: ze zijn zelfs weer kolen gaan stoken, die erg veel viezer zijn dan gas. Verdienen die nu ook niet een lekker partijtje afzeiken? Ze hadden immers Nederland allang volop moeten voorzien van wind- en zonenergie. Ook Tim Hofman denkt dat Shell dat heeft verhinderd.

Twitter - Tim Hofman on Twitter, 5 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 6 jan '23
  • 15:58

Wij overwegen serieus weer anthraciet te gaan stoken. Wordt hier verkocht in zakken van 40 pond en een heel skid kost $40 per ton. Goedkoper dan hout zelfs als je het gratis krijgt en je de tijd en kosten rekent om het kachel klaar te krijgen. Gegarandeerd gaat er weer belangstelling komen voor steenkolen. De nieuwste steenkolen zijn bovendien geolied, dus geen stof meer.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.