7
Fotocredits: Dishwasher, Beauty_of_nature, via Pixabay

Flash Dagelijkse KostVaatwasser inruimen is bron van irritatie

De helft van de Nederlanders vindt dat hij/zij beter de vaatwasser kan inruimen dan zijn/haar partner. Het is dus ook niet zo gek dat het inruimen van de vaatwasser de op een na meest voorkomende irritatie in het huishouden is, blijkt uit onderzoek van vaatwasmerk Sun onder ruim 2.000 Nederlanders.

Een kwart van de Nederlanders ergert zich regelmatig aan de manier waarop een ander de vaatwasser inruimt. Daarom doet een meerderheid het liever alleen (53%). Bij een kwart leidt het inruimen zelfs tot discussies over de manier waarop de vaatwasser ingeruimd moet worden (67%), over wie de vaatwasser moet inruimen (34%) en wanneer de vaatwasser vol genoeg is om aan te gaan (30%). Maar ook het laten staan van de afwas op het aanrecht leidt tot ergernis (47%), met name bij vrouwen.

Volgens het onderzoek zijn er verschillende inruimtypes. Twee derde is een ‘perfectionist’, die vaste plekken heeft voor verschillende types servies. Twee op de tien noemen zichzelf een ‘her-inruimer’. 21% van de mensen noemt zichzelf een ‘komt-wel-goed-inruimer’ en ruimt in zonder plan. 19% is een voorspoeler en 13% een besteksorteerder. 10% is een stapelaar, terwijl meer dan de helft dat echt niet vindt kunnen (52%). Dan heb je ook nog de waaghalzen: de ‘nu-kan-het-net-nog-invoerder’ die nog snel iets inruimt terwijl de machine al aanstaat.

Welk inruimtype ben jij? Laat het weten in de reacties!

Marketingtribune - Vaatwasser bron van frustratie in Nederlandse huishoudens, 28 jun 2023
 • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
 • #7
 • 30 jun '23
 • 19:53

Wij hebben wel zo'n ding dat niet wast of borstelt maar alleen spoelt en daar dan ook héél lang over doet. Na 3 dagen is ie vol want pannen doen we met de hand. Het uitruimen van het nog warme servies en bestek kan vooral 's winters een prettige ervaring zijn als de thermostaat op 18 staat.
Nick Trachet zegt er het volgende over in zijn rubriek Culinair ontdekt: Afwas.

Erik van Dam
Erik van Dam Humane gezondheid
 • #6
 • 29 jun '23
 • 21:09

Ik gebruik al zeker zo'n 35 jaar een vaatwasser, nahja inmiddels m'n tweede en alle ik-ben-zo-eenvoudig-gebleven-en-ga-nog-met-de-vaat-naar-de-beek sentimenten ten spijt, is een vaatwasser ook efficiënter qua stroom- en waterverbruik. Tabletten gebruik ik dan weer niet aangezien exact hetzelfde spul in poedervorm de helft kost.

Astrid Spijkers
 • #5
 • 29 jun '23
 • 15:15

Eens met Theo, hoewel ik het dan wat simpeler doe met goedkope borstels die ik vaak in sets van 3-4 bij de Aldi koop om de zoveel tijd(doe heel lang met 1 borstel) en een drupje Dreft doe, mar lekker alles met de hand. Zoveel afwas heb ik hier toch nooit met zijn 2, ben in 15-20 min. klaar tot aan afdrogen toe, even een moment van bezinning en je gedachten laten gaan. James, ik heb er ook nog nooit 1 gemist, er staat er zelfs niet een in de schuur, gewoon niet gekocht.

james pott
james pott land- en tuinbouw
 • #4
 • 29 jun '23
 • 13:52

De vaat wasser staat in de schuur. Nooit geplaatst want dan verliezen we een kast ruimte. En nee, we hebben hem nooit gemist.

Marjan van Lunteren
 • #3
 • 29 jun '23
 • 13:35

Ik doe het liever zelf en heb inderdaad vaste plekken voor verschillende types servies. Ik ben dus, voor het eerst van mijn leven een perfectionist! Die koppeling (perfectionist en vaste plekken) snap ik niet helemaal, maar wel leuk voor mij. Bovendien zijn wij (manlief helpt daarin mee) voorspoelers en ben ik een besteksorteerder. Verder wassen wij het plastic (veelal niet droog), pannen en grote schalen met de hand. Oh ja: ik gebruik een halve vaatwastablet, de vaat wordt net zo schoon als met een hele. Verder wordt hij altijd eind van de dag aangezet en is het uitruimen van de vaatwasser het eerste wat ik 's morgens doe als ik in de keuken kom.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.