6
Fotocredits: 'Vegan Cuisine', Tony Webster

FlashUtrechtse vegan super stopt

Na amper 3 maanden sluit de Vmarkt in Lunetten zijn deuren. Een permanente huurder verdringt de Vmarkt uit het tijdelijke pand waar de vegan supermarkt nog maar kort geleden van start ging. Een andere locatie die groot genoeg is voor wat eigenaar Natascha van Rooij wil bieden - horeca! - is niet makkelijk te vinden. Utrechtse vegans kunnen voor hun vegan ijs, snacks, brood of melk nog tot 20 juni terecht in Lunetten. Daarna wordt het uitwijken naar het Arnhemse filiaal van de Vmarkt, waar wel ruimte voor een lunchroom is. Maar wat vooral doorklinkt, is dat het niet wilde lukken in Utrecht.

AD - Eerste vegan supermarkt Utrecht sluit na amper drie maanden alweer de deuren: ?Jammer, maar waar?, 26 mei 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #6
  • 15 aug '21
  • 13:23

En helaas is Arnhem ook gesloten sinds gisteren.

Het was so wie so een pop-up avontuur daar. Helaas zijn lege, betaalbare panden niet voor handen zodat het project nu on hold staat als ik het goed heb begrepen. Maar als iemand 200m2 over heeft in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Arnhem of Nijmegen.... (*)

Ook de online shop is gesloten, helaas niet rendabel zonder winkel/horeca erbij.

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #5
  • 28 mei '21
  • 11:37

Dat de Vmarkt niet lukte zegt weinig over vegan.

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #4
  • 27 mei '21
  • 22:20

Daarentegen heeft ze wel speciale dingen die je niet in de supermarkt kan kopen. Ik kan me voorstellen dat mensen van heide en verre naar Arnhem komen ezelf te verwennen/trakteren en om een bezoekje aan Vmarkt te combineren met de Primark en andere winkels, zeker als je kan proeven. (En daarna een pizza scoren bij Gioia of dineren bij Konijnenvoer)

Ze heeft 250 euro omzet per uur dat ze open is nodig schreef ze laatst op Facebook. (*) Dat gaat volgens mij met de winkel an sich heel erg lastig worden dus ik hoop dat het lunchgedeelte goed gaat lopen. Daarnaast is die winkel zo groot, wellicht zijn er combi's te maken met andere vegan (nonfood) merken of organisaties.

Groningen heeft overigens tegenwoordig een Jumbo met heel veel vegan opties, dus blijkbaar is er wel een markt daar.

Otto Rood
Otto Rood geïnteresseerde leek
  • #3
  • 27 mei '21
  • 21:49

In Groningen ging die een aantal jaar geleden failliet. Toen ik een aantal maanden vegan probeerde te eten (jaaaaren geleden) kon ik genoeg vinden bij de andere supermarkten. De vegan supermarkt was ook nog eens iets duurder dan die supermarkten. Dus afgezien van good feel vraag ik me af hoeveel behoeft er aan is, hoeveel kans op slagen. Van een handjevol vegans, wat verdwaalde nieuwsgierigen en wat specifieke producten kun je toch geen omzet draaien?

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #2
  • 27 mei '21
  • 21:08

En ik hoop ècht dat ze het in Arnhem (beetje mijn thuisstad) wel redt. Ze zit daar in ieder geval midden in het centrum wat natuurlijk een probleem was in Utrecht. Volgens mij is het door ook een pop-up constructie. Ze heeft wel heel veel oppervlakte voor, laten we eerlijk zijn, een niche markt waar de producten relatief duur zijn. Maar wellicht komen mensen uit de hele regio/land naar Arnhem voor de producten aangezien de webshops verzendkosten rekenen, zeker als mensen dingen kunnen proeven etc. Ik zou er 'The Vegan Experience' van maken. Een soort Eataly maar dan voor vegans.

Ze heeft geluk dat de andere vegan lunchroom (Bonnie) zojuist gestopt is. Maar het succes en de mooie energie van die zaak is lastig te evenaren. Fingers crossed voor Natascha!

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.