0
Fotocredits: 'Suikervervangers', FL Media

Flash GezondheidZakenuniversiteit spreekt WHO tegen en wil meer laagcalorische zoetstoffen

Van de gezoete producten die in de VS te koop zijn, bevat 87% alleen toegevoegde suikers. Zo’n 8% van de gezoete producten bevat alleen maar laagcalorische zoetstoffen en 5% bevat een combinatie van beide.

Dat blijkt uit een rapport van de McDonnough Business School van Georgetown University (Washington DC). De makers concluderen dat er meer laagcalorische zoetstoffen gebruikt moeten worden om de (ongezonde) toegevoegde suikers uit producten weg te halen. Wat hen betreft zijn laagcalorische zoetstoffen effectief en veilig.

Hank Cardello werkte mee aan het rapport en schrijft er in Forbes over. Hij heeft een achtergrond in de levensmiddelenindustrie en vindt het zijn taak om bedrijven te helpen op een winstgevende manier bij te dragen aan positieve sociale verandering.

Uit RCT’s zou blijken dat laagcalorische zoetstoffen bijdragen aan gewichtsverlies en een lagere suikerinname. Volgens Cardello willen mensen wel minder suiker eten, maar willen ze de smaak van zoet niet missen. Laagcalorische zoetstoffen zijn wat hem betreft de oplossing en worden - ook weer volgens Cardello - al decennialang veilig gebruikt, maar nog te weinig in producten die je in de supermarkt kunt kopen. ”We need to utilize the best science and give these ingredients room to run”, concludeert Cardello.

In mei van dit jaar raadde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van een weging van de belangrijkste onderzoeken het gebruik van kunstmatige zoetstoffen om dik worden en diabetes tegen te gaan af. Volgens de WHO helpen zoetstoffen niet tegen het ontstaan van lichaamsvet bij volwassenen of kinderen.

Forbes - Error Page, 5 nov 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.