Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashUnilever organiseert vleesnaamverkiezingen

Nou ja, Unilever? Een onderdeel van het concern. De Vegetarische Slager organiseert in het kader van het Europese wederzijds kinderachtige geklier over namen van vleesproducten en producten die op vlees willen lijken, de verkiezing van de meest verwarrende benaming. Vlees wil vega verbieden bonen worst te noemen; vega wil dat juist des te liever. Energieverspilling bestaat in vele gedaanten.

Boerenbusiness - Stembus voor verwarrende productnamen - Nieuws Vegetarische Slager, 17 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Luttels
Frank Luttels Food- en agri-economie
  • #1
  • 17 mei '19
  • 20:21

Een van de hoge heren van Unilever was vandaag bij BNR op de radio, was wel duidelijk, om de eerste jaren hard te kunnen groeien had hij de vlees namen nodig, was niet zo belangrijk dat de consument niet meteen wist of 't vlees of plantaardig eiwit was, gemengd in de nasi was er toch geen verschil. Na een paar jaar was 't minder belangrijk, dan was de omzet er en was 't verlies van de vlees namen niet meer zo belangrijk.
De omzet vleesvervangers voor hun nu marginaal maar verwachte er veel van, hun omzet moest groeien, ze noemen dit al de vegaknallers.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.