Gezonde Innovatie Awards aanmelden
World Food Day aanbieding
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: ‘Unhealthy snacks in a shopping cart’, Wikimedia

FlashUltraprocessed eten te goedkoop

Onderzoek in België wijst uit dat het eten waarvan Kevin Hall liet zien dat het dik maakt, goedkoper is dan eten dat je helemaal zelf moet klaarmaken. Voor wie zich afvraagt hoe dat kan: het is houdbaar en wordt er minder van verspild. In winkels is vers voedsel bovendien de margemaker omdat met name supermarkten met elkaar concurreren op de prijs merkartikelen (die doorgaans bewerkt zijn).

Nutrients - The Cost of Diets According to Their Caloric Share of Ultraprocessed and Minimally Processed Foods in Belgium, 22 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Tedje van Asseldonk
Tedje van Asseldonk Land- en tuinbouw
  • #2
  • 27 sep '20
  • 10:35

Door belastingen - accijns- specifiek op ongezond eten moet je hier wat aan doen. We betalen ook niet de echte prijs van benzine, alcohol en tabak.

Jan Peter van Doorn
Jan Peter van Doorn Marketing en reclame
  • #1
  • 23 sep '20
  • 9:11

De vraag is natuurlijk of men ultraprocessed voedsel niet gewoon lekkerder vindt Jaap Seidell ?
En dat de lage prijs eerder het gevolg is van de concurrentie tussen retailers, dat ze nu juist met ultraprocessed voedsel, de A merken, doen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.