Door belastingen - accijns- specifiek op ongezond eten moet je hier wat aan doen. We betalen ook niet de echte prijs van benzine, alcohol en tabak.
Onderzoek in België wijst uit dat het eten waarvan Kevin Hall liet zien dat het dik maakt, goedkoper is dan eten dat je helemaal zelf moet klaarmaken. Voor wie zich afvraagt hoe dat kan: het is houdbaar en wordt er minder van verspild. In winkels is vers voedsel bovendien de margemaker omdat met name supermarkten met elkaar concurreren op de prijs merkartikelen (die doorgaans bewerkt zijn).
Ultraprocessed voedsel relatief goedkoper dan niet of minder bewerkt voedsel. Het wordt tijd dat om te draaien.
— jacob seidell (@jaapseidell) September 22, 2020
The Cost of Diets According to Their Caloric Share of Ultraprocessed and Minimally Processed Foods in Belgium https://t.co/8fzswSLcJS
Door belastingen - accijns- specifiek op ongezond eten moet je hier wat aan doen. We betalen ook niet de echte prijs van benzine, alcohol en tabak.
De vraag is natuurlijk of men ultraprocessed voedsel niet gewoon lekkerder vindt Jaap Seidell ?
En dat de lage prijs eerder het gevolg is van de concurrentie tussen retailers, dat ze nu juist met ultraprocessed voedsel, de A merken, doen.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.