3
Fotocredits: 'Desinfecterende handgel', fahimxyz

FlashUitwendig gebruiken graag, deze alcohol

De Amerikaanse warenautoriteit FDA heeft fabrikanten van ontsmettingsmiddelen gevraagd hun producten onaantrekkelijk en ondrinkbaar te maken. Dit naar aanleiding van een opmerking van president Trump over het nemen van een slok desinfectiemiddel tegen Covid-19. Een miljard liter Europese wijn zal vermoedelijk eindigen als handalcohol. De drank is onverkoopbaar door de gesloten horeca als gevolg van de coronacrisis. Frankrijk, Italië en Spanje hebben de EU gevraagd in te stemmen met een 'crisis-destillatie'-programma om van de wijn handdesinfectans te maken

Independent - FDA asks hand sanitiser manufactures to make product less appealing to drink, 30 apr 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #3
  • 2 mei '20
  • 10:28

Hans, de BH als uitgangsmateriaal voor mondkapjes is hartstikke slim bedacht: soft en extra soft kwaliteit, gewatteerde bandjes, ook in buitenmaten verkrijgbaar, naar keuze links- of rechtsdragend, ademende stof van "Stay fresh" kwaliteit, kookwas, met en zonder natuurlijke baleinen-beugels en nog veel meer úítstekende puntjes. Alleen die kleuren! Daarmee lopen je nieuwe klantjes toch wel wat voor lul. Daar zou je research afdeling nog war aandacht aan moeten besteden. Trouwens uit onderzoek blijkt dat het niet eens zo makkelijk is om aan 2e hands BH's te konen. Ze staan op marktplaats ("zelf wassen") voor minimaal €10,- te koop. Alleen voedings BH's heb je al voor €5,-. Mocht je nog een economische analyse kunnen gebruiken...

Hans Pollemans
  • #2
  • 1 mei '20
  • 15:14

Wijn > Handgel; Fabrikant matrassen > Mondkapjes; Stofzuigerfabriek > Beademingsapparatuur, etc.
Creativiteit tijdens het 'Nieuwe Normaal' !

Ben zelf bezig met het inzamelen van bh's. Leveren per stuk 2 mondkapjes op in een veel grotere verscheidenheid, dan die standaard kapjes. Van maat A tot en met G en alles wat er tussen hangt.
(U gelieve omvang van uw hoofd gemeten in cms. over neus/achterhoofd, en breedte onderkin in cms aan onze afd. engineering door te geven. Levertijd 2 dagen. Wel aangeven met of zonder balein voor extra ondersteuning van uw wangen)

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 30 apr '20
  • 12:20

Het omschakelen van wijnproducent naar alcohol- of handgelproducent of van matrassenfabrikant naar mondkapjesfabrikant is vele malen lastiger dan dat het klinkt. Dat komt deels door de ver doorgetrokken taakverdeling en specialisatie in de bedrijfskolom. Die maakt de productie weliswaar uiterst efficiënt en kosteneffectief en faciliteert onze toenemende welvaart enorm maar maakt ons ook uiterst kwetsbaar voor gebeurtenissen die een schakeltje in dit systeem beschadigen: pandemie -> bescherming burgers -> sluiten bars -> stillegging bierbrouwerij -> gerstakkers die door boeren worden omgeploegd etc.. Sommige schakels in de keten worden door bijvoorbeeld faillissementen, omschakeling naar alternatieve producten etc permanent beschadigd. De ketens die razendsnel met knarsende remmen tot stilstand zijn gekomen lopen grote schade op in hun schakels. Het opstarten van de productieketen kent allerlei grote knelpunten die alleen ten koste van heel veel energie met veel creativiteit mogelijk is en heel lang gaat duren. Dat moet niet worden onderschat.
Het bovenstaande is een belangrijke keerzijde van de globalisering. Het voorbeeld van deze flits staat niet op zich. ik denk dat in we in de toekomst agv de corona crisis structureel op de globalisering gaan terugkomen: met een herdefiniëring van wat nationale strategische sectoren zijn, krachtiger nationaal geopolitiek beleid, meer nationale self-sufficiency, minder efficiency, grote regionale reorganisatie van productie en consumptie, verkleining van de wereldhandel, -transport en -toerisme, hogere prijzen, kwaliteitsverbeteringen, toename werkgelegenheid in het westen, verlaging van het welvaartsniveau, minder globale focus op milieu en broeikasgassen, mercantilisme en nationalisaties, groter nationaal migratie beheer. Dit zie ik niet alleen voor Nederland gebeuren maar wereldwijd en voor sommige landen in versterkte mate. Denk bijvoorbeeld aan Italië met haar schat aan middelgrote en kleine bedrijven tussen de 50 en 500 man personeel. Die komen er voor misschien maar met 50% zwaar gehavend uit en gaan dan mogelijk een fantastische toekomst tegemoet met een aanwas aan jonge ondernemers die de plaats van de oude garde innemen... mogelijk buiten de EU.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.