1
Fotocredits: 'Diëtist mee naar de supermarkt', GroentenFruit Huis

FlashUitgeknepen klagers moeten volwassen worden

De NRC zag documenten in en concludeert dat supermarkten in overtreding zijn. Ze zouden hun toeleveranciers uitknijpen. Dat mag niet van de nieuwe Wet oneerlijke handelspraktijken. Maar zo moet je niet kijken, zeggen een professor in de winkels en een ondernemer in de krant. De uitgeknepenen moeten leren ondernemen: Kleine leveranciers, legt Harm Jan van Dijk uit, oprichter van het duurzame vismerk Fish Tales, staan "vol passie en emotie” in het vak. „Zeker als ze net zijn begonnen. Zij geloven zó in hun eigen product dat zij niet snappen dat supermarkten niet altijd overal voor open staan. Deze kleinere leveranciers trekken het zich vaak te persoonlijk aan. Of je klein of groot bent, bepaalt het gesprek. Bij volwassen spelers hoort een volwassen spel. Dat moet je leren spelen.”

NRC - Met knikkende knieën benadert de kleine leverancier de inkopers van de supermarkt, 11 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Jan Harm Borger
Jan Harm Borger Land- en tuinbouw
  • #1
  • 11 apr '22
  • 12:02

Hoogleraar Sloot heeft wel een heel romantisch beeld van hoe onderhandelingen gaan. Als er machtsverschil is dan loop je automatisch risico op onevenwichtige onderhandelingsposities.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.