0
Fotocredits: 'Want some tupperware?', RageZ

FlashTupperware-party lijkt voorbij

Ooit werd er wereldwijd iedere 2,6 seconden een Tupperware-party belegd. Maar 'the party is over'. Als er geen overeenkomst kan worden bereikt met de geldverstrekkers, gaat Tupperware failliet. Het afgelopen derde kwartaal maakte het bedrijf $3,8 miljoen verlies, waar dat vorig jaar nog $60,4 miljoen winst was. Op de beurs verloor het aandeel ruim 40% van zijn waarde.

In Nederland trok de maker van plastic vershoudbakjes, bekers en schalen de stekker er - onverwachts - al in 2021 uit. De markt bleek verzadigd. Door corona, stijgende prijzen, geopolitieke spanningen, inflatie en de dure dollar zijn de verkopen ook elders ter wereld vrijwel stilgevallen. Online je plastic bakjes kopen is nu eenmaal veel minder fun dan een party met een glaasje cava. En bij de Ikea of Action zijn ze ook nog eens veel goedkoper.

In Belgiƫ staat nog een Tupperwarefabriek, waar 260 mensen werken (van de 14 fabrieken wereldwijd). Zij legden woensdag het werk neer. Na een gesprek met de directie hervatten ze het weer om de 4.000 Belgische Tupperware-consulenten van genoeg vershoudbakjes te blijven voorzien.

Topics - Waar liep het mis met Tupperware? | Topics, 3 nov 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.