4
Fotocredits: 'Donald Trump', Gage Skidmore

FlashTrump zegt het

En dus is het waar, al helemaal omdat zijn woorden klonken ter gelegenheid van Independence Day, the 4th of July. Zijn VS hebben de strijd tegen SARS-CoV-2 gewonnen. De VS zijn weer self supporting op het gebied van medische apparatuur en bescherming, zoals mondkapjes en handschoenen. En ver voor het einde van het jaar zal er een vaccin zijn. In de gewone werkelijkheid is zijn land kampioen doden en is een vaccin vermoedelijk een fictie omdat het virus muteert.

De Standaard - Donald Trump claimt ?overwinning? op coronavirus, 5 jul 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #4
  • 6 jul '20
  • 11:39

Het Wuhanvirus zou voor een ongekende slachting zorgen: miljoenen, ik meen zo’n 26 of daaromtrent, zouden er zeker wel vallen volgens zij die hiervoor hebben gestudeerd. Over aantallen besmettingen geen woord. De dodenteller staat na 7 maanden vandaag op 537.047. We hebben dus nog 13 jaar te gaan om die 26 miljoen te halen. Maar dat zal niet lukken want het Salvator Mundi vaccin gloort al om de hoek.

Nutteloos al die vergelijkingen tussen bevolkingsaantallen, groengebieden, landoppervlakten: onsje meer hier, stukje minder daar. Appels versus de peren. Onkwetsbaren, geïnfecteerden en herstelden zijn geen doden. Alleen die horen thuis in het ons voorgespiegelde megagraf van 26 miljoen zielen.

Dodenaantallen zijn het zuiverst in aantallen per 1 miljoen inwoners. De meetmethodes schijnen her en der niet zuiver, of anders dan de anderen, of beter of slechter dan de rest. Bewijzen? Vermoedens? Wie de ander flest flest ook zichzelf. Maar de waarheid zal wel in het midden liggen.

Oppassen met wat je zegt DV.
‘In de gewone werkelijkheid’ is Trump country bij lange na geen kampioen doden.

Doden Top-10 — WorldOmeter 6 juli:

1 San Marino 1283
2 België 843
3 Andorra 673
4 VK 651
5 Spanje 607
6 Italië 577
7 Zweden 537
8 Frankrijk 458
9 VS 400
10 Nederland 358

Bron van alle ellende:

‘Volksrepubliek’ China 3

Astrid Spijkers
  • #3
  • 6 jul '20
  • 7:05

Juist, mijn duim voor #2 is voor de reactie van de lezer. Je moet naar de IFR kijken en die is superlaag, OVERAL, die staat gelijk aan een milde(normale) griep. Besmettingen zeggen HELEMAAL NIETS. Ik en vele met mij worden jaarlijks met griep besmet, dat wil niet zeggen dat we er ook ziek van worden of een ander kunnen besmetten, ons lichaam haalt uit naar een virus. Het is afhankelijk van hoeveel virus en hoelang je het inademt en hoe sterk je immuunsysteem is of je er ziek van wordt.
De US zit ergens rond een dodental van 0,2 of 0,3% procent ergens, misschien iets hoger dan wij omdat ze daar nu eenmaal de meeste chronische zieken en ongezonde inwoners hebben, dan heb je wat meer 'slachtoffers' dan ergens anders ja, maar dat getal is NIKS vergeleken bij echt dodelijke virussen zoals bijv ebola. Dit sars-cov2 virus is dan ook onterecht op lijst A van meest dodelijke virussen gezet door de WHO en schaapachtige volgers(RIVM enz).

Kijk ook eens positief ernaar: 98% van de bevolking wordt niet eens ziek!

Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 6 jul '20
  • 0:33

Mailwisseling met een lezer:
"Beste redactie,
Probeer eens eerlijk nieuws te plaatsen over het corona beleid in Amerika.
Gewoon dat Amerika het beter heeft gedaan dan Nederland betreft het aantal doden op de bevolking van een land. Al die negatieve berichten betreft Trump maakt u heel erg ongeloofwaardig.
Eerlijk journalistiek blijkt erg moeilijk te zijn tegenwoordig in de Media."

DV:
U rekent vanuit de doden begrijp ik (zie helemaal onder, dan kunt u zelf binnen uw perspectief oordelen over uw perceptie van de werkelijkheid).

Als je het doet met de officiële cijfers (met aan alle kanten dezelfde onbetrouwbaarheden) dan doe je het met infecties (dat is immers de maat die aangeeft hoe goed een land is in het tegengaan van verspreiding) en dat geeft dit beeld:

VS: 2,8 miljoen infecties op 328 miljoen Amerikanen = 0,0085

NL: 50.400 infecties op 17,4 miljoen Ndlers = 0,0029

Maar doe het eens zo (want wij zijn een stad met wat parken, een beetje vergelijkbaar met de staat New York die echter groener is):

NY State: 0,02

VK: 0,004

Fr: 0,003

Italië (met een oude bevolking): 0,004

China is helemaal mooi en Z-Korea natuurlijk. Maar die kunt u ook zelf verder narekenen.

Doorgaans doen de VS het dus minstens 2x zo slecht als de slechtste Europeanen. En die doen het - zoals bekend - weer veel slechter dan de Aziaten.

NB: Naar de doden dan. Ik denk dat de Belgen het meest betrouwbare dodencijfer hebben (zij telden wel de dokters vermoedde gevallen mee in de verzorgingshuizen). NY State veruit kampioen op basis van de officiële cijfers:

België: 0,00085
VS: 0,00039
NL: 0,00035
NYS: 0,0012

Lezer:
"Helaas bent u weer niet eerlijk in uw redenatie van getallen. Maar ik zal het heel simpel houden

Amerika heeft ruim 20 x zoveel inwoners als Nederland. dus m.a.w. Als Nederland 6 duizend doden heeft// Dan kan er in Amerika gelijkerwijs 20 x 6000 doden 120 duizend doden zijn. Verder word er in Amerika miljoenen meer mensen getest dan in Nederland.
Dan is het ook vrij logisch dat er veel meer besmettingen zijn, Verder zegt besmettingen niks over het aantal doden omdat 95 % van geteste personen niet eens wisten of nauwelijks last hadden van corona.

Maar gaat gerust verder uw gang met onjuiste beweringen. De tijd zal het leren."

DV:
Kunt u mij dan uitleggen hoe ik het aantal doden in NY State moet lezen?

Dat gebied is het best vergelijkbaar met de stedelijke agglomeraties aan de Noordzee en hun influx aan reizigers. België heeft het beste zijn doden vastgelegd. Beter dan de VS. Daarom doet België het qua doden zo slecht tegenover NL. Niettemin doet het land het duidelijk heel veel beter dan NY State. Idem NL.

Als u mij van leugens beschuldigd, dan hoor ik toch graag van u waarom de cijfers (allemaal uit de openbare bronnen) niet zouden kloppen. De beste vergelijking tussen de VS en ons doe je immers door NY State met onze contreien te vergelijken. Als u dat wilt op het aantal doden, dan moet geconstateerd worden dat u duidelijk ongelijk hebt.

Legt u mij uit waarom ik ongelijk heb, anders kan ik u niet serieus nemen. De VS als geheel kun je niet met Ndl. vergelijken.

Lezer:
"Door simpel in uw berichtgeving weer te geven het aantal doden per INWONER van het land.

En dan zal u tot de conclusie komen dat Amerika niet het slechtste land is in de Wereld zo als u laat overkomen. Dat was mijn reden voor de imail aan uw verzonden. Amerika heeft 332 miljoen inwoners 4 miljoen meer als u denkt."

niet meer aanwezig
  • #1
  • 5 jul '20
  • 16:25

Ik word gewoon moe van deze man.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.