0
Fotocredits: 'Walmart', JeepersMedia

FlashTop-tien rijkste mensen uit de supermarktsector

Forbes presenteert elk jaar de World's Billionaires List. De iconische ranglijst van wereldwijde miljardairs. Aan de top staan bekende namen als Elon Musk (elektrische auto's, batterijen, zonnecellen, twitter en ruimtevaart), Jeff Bezos (Amazon), Bernauld Arnault (luxe artikelen), Bill Gates (oprichter Microsoft en weldoener) en Warren Buffett (belegger). Maar ook namen uit de supermarktwereld laten zich gelden. Het in foodretail gespecialiseerde blad ESM ploos uit wie de aanvoerders uit die markt zijn.

Met 4 keer is de Walton familie, van Walmart-oprichter Sam Walton, goed vertegenwoordigd in het lijstje van de 10 rijkste mensen uit de supermarktsector. De top-3 bestaat uit de zonen en dochter van Walton. Met alle drie een geschat vermogen van tussen de €56 en €59 miljard. Op de overall miljardairslijst beslaan ze de 16e, 18e en 19e plek. Een vierde Walton-telg, een kleinzoon, is ook terug te vinden in de sector top-10.

Dieter Schwarz van de gelijkname retailgroep die discountketens Kaufland en Lidl exploiteert, is terug te vinden op de 4e plek. Telgen uit de Albrecht-familie (erfgenamen van het Aldi-fortuin) zijn ook terug te vinden in het lijstje. Net als Radhakishan Damani, wiens bedrijf DMart hypermarkten in heel India exploiteert, en de broers Hank en Doug Meijer van de Amerikaanse supermarktketen Meijer. De oprichters van de Amerikaanse buurtwinkelketen Love's Travel Stops & Country Stores, Tom en Judy Love, sluiten de top-10 af. Het vermogen van het echtpaar wordt geschat op €9 miljard.

De supermarktrijksten top-tien op een rijtje:
1. Jim Walton
2. Alice Walton
3. Rob Walton
4. Dieter Schwartz
5. Beate Heister, Karl Albrecht Jr. & Family
6. Radhakishan Damani
7. Theo Albrecht, Jr. & Family
8. Hank & Doug Meijer
9. Lukas Walton
10. Tom & Judy Love

ESM - The 10 Richest People In The Grocery Sector | ESM Magazine, 12 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.