Bij de introductie van een nieuw pils (met gerstemout, tarwemout en roggemout) hoort een nieuw glas, moeten ze bij de Brouwerij van Alken gedacht hebben. Hun Cristal Xtra valt prima in de smaak: fris, zomers, moutiger en voller dan de gewone Cristal-pils. Maar het glas ligt moeilijker. Het is laag en breed, met ribbeltjes en een gouden randje. Meer 'theelicht' of 'geleipot' dan bierglas, mopperen de trouwe pilsdrinkers. Volgens hen is hun pintje sneller op in het lage glas. Biergastronoom Hilaire Spreuwers ziet dat anders: uit zo'n laag en breed glas drink je minder snel en ben je meer geneigd tot 'degusteren'. Bij een gewoon bierglas neem je sneller een volgende slok. En de Alkense brouwerij? Die gooien er een reclamecampagne tegenaan, voor hun primeur: pilsbier, dat geen speciaalbier is, maar je wel drinkt uit een speciaal glas.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.