Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
1
Fotocredits: 'Crown stamp, pint', Martin Deutsch

FlashSupermarktbaas wijst Johnson’s oude gewichten de deur

22 Jaar nadat Groot-Brittannië, om bij de EU te mogen horen, verplicht de ounces, inches en pounds inruilde voor grammen en meters, wil het Britse ministerie van Business, Energy and Industrial Strategy terug naar het oude 'imperiaal stelsel' van het vroeger wereldomspannende Britse rijk. Een "oude vrijheid" die rechtstreeks aan de brexit te danken is, volgens de regering-Johnson.

"Complete and utter nonsense”, sneert de baas van supermarktketen Asda én prominent lid van de Conservatieve Partij, Lord Rose. "Weet iemand onder de veertig nog hoeveel ounces er in een pound gaan?" Bovendien zal zo'n verandering de prijzen van levensmiddelen nóg verder opdrijven (omdat ze opnieuw geëtiketteerd moeten worden en wellicht zelfs in nieuwe potjes, bakjes en zakjes moeten worden verpakt), net nu consumenten de ergste kostencrisis in een generatie doormaken. Afleiding van de echte problemen waarmee het land wordt geconfronteerd, aldus het British Retail Consortium.

De aankondiging lijkt vooral een wanhoopspoging te zijn van premier Boris Johnson om het leiderschap over de Conservatieve Partij te houden. Inmiddels zouden al meer dan de vereiste 54 partijleden een brief gestuurd hebben met een verzoek om een 'vote of no confidence'. Alle festiviteiten rondom de jubilerende Queen inclusief het ouderwetse pint-glas met een kroontje (bier en melk worden nog altijd in de oude pint-maat verkocht) ten spijt.

FinTimes - UK retailers warn against switch to imperial measurements, 6 jun 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 6 jun '22
  • 11:38

Een kat in het nauw....

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.