Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: ‘Wine glasses’ , Wikimedia

FlashSuikervrije wijn, mét alcohol

Wijn zonder suiker. Dat móet een gat in de markt zijn, denkt Martin Jansen van The Pure Winery. Huh, wijn bevat toch altijd suiker?

Dat klopt, want druiven bevatten suikers, die door fermentatie omgezet worden in alcohol. Niet alle suiker vergist, de restsuikers dragen bij aan de (volheid van) smaak.

De suikervrije wijn wordt gemaakt met speciale gist, legt Jansen uit, die álle suikers omzet in alcohol. Minder calorieën dus, net als suikervrije frisdranken. En de smaak dan? Prima, zegt Jansen. Wijn voor het gemiddelde publiek, met "genoeg lekkere smaak en lekker drinkbaar." Toch maar oppassen. Suikervrije wijn bevat dan geen suiker, maar nog steeds alcohol en daarmee wel degelijk een berg dikmakende calorieën.

RTLnieuws - Kerst zonder schuldgevoel? Suikervrije wijn op de markt, 15 dec 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.