Thuiswerken en bijblijven
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashStroopwafels met McDonald’s naar de VS

Volgens een bericht in de Leeuwarder Courant is de smaak van stroopwafel-in-ijs een bedenksel van een Haarlemse McDonald's-ondernemer. Maar het is goed mogelijk dat het idee bij meer mensen opkwam. In elk geval was stroopwafelijs al enige tijd geleden te koop bij Lidl tijdens een ‘Hollandse week’. Dat kan grootser, moet McDonald's gedacht hebben. De hamburgerketen zet deze zomer de McFlurrie Stroopwafel op het menu in de VS. In alle 14.000 vestigingen.

Leeuwarder Courant - McDonald's brengt stroopwafelijs naar VS, 9 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Lavinia Abdelkadir
Lavinia Abdelkadir Foodlog redactie
  • #1
  • 17 mei '19
  • 16:42

De stroopwafel is erg populair in de VS. Vorig jaar werd in de VS zelfs vaker stroopwafels gegoogled dan Kind-repen, een populaire Amerikaanse granola-snack.

Amerikanen hebben de stroopwafel al langer op hun netvlies staan: zo serveert vliegmaatschappij United stroopwafels tijdens vluchten, verkoopt Starbucks ze en liggen stroopwafels in de supermarkten van het Brabantse merk Daelmans.

In de VS zijn stroopwafels in verschillende smaken te koop, zoals snickerdoodle (een simpel en typisch Amerikaans koekje). Binnenkort zijn er ook in Nederland 'over-the-top stroopwafels te krijgen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.