0
Fotocredits: 'Hondendrol', Eric de Redelijkheid

FlashStroom van hondenpoep

Voor mest gelden strenge regels. Voor koeienmest moet een mestadministratie bijgehouden worden en wat er niet op eigen land gebruikt wordt gaat in België naar de mestverwerking om er zoveel mogelijk goede mest van te maken. Maar hoe gaan we om met hondenpoep? Ook die zorgt voor overbemesting, vooral langs populaire uitlaatroutes. Dus moet het baasje 'zijn' hondendrollen in een zakje doen en in de daarvoor bestemde hondenpoepbakken deponeren. Op straffe van een boete. En wat gebeurt er met al die verzamelde hondenpoep? Het zal de milieubewuste hondenbezitter tegenvallen. Hondenpoep - net als mensenpoep een waardevolle meststof - wordt gewoon verbrand als restafval. Er wordt niet eens moeite gedaan om er mest van te maken.

In Nederland doen we met kippenmest hetzelfde als met hondenpoep: verbranden en er stroom van maken. Een milieubureau vindt het duurzaam, maar dat is het niet ook al kun je er je Tesla op laten rijden.

Nieuwsblad - De ene drol is de andere niet: wat gebeurt er met een zakje hondenpoep en is dat niet te gebruiken als grondstof?, 6 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.