0
Fotocredits: 'Zout en peper', pixabay.com

FlashStrooi minder, leef langer

Onderzoekers vroegen 500.000 Britten naar hun zoutgewoontes. Daarna hielden ze hen goed in de gaten. De mensen die altijd zout bijstrooiden (aan tafel, dus op al bereide gerechten), gingen eerder dood: anderhalf tot twee jaar. De onderzoekers corrigeerden natuurlijk voor factoren die de uitkomst kunnen beïnvloeden, zoals leeftijd, BMI en lichamelijke activiteit. Aangezien er twijfels zijn bij het nut van zoutreductie in producten, heeft het misschien juist zin om consumenten aan te raden niet het zoutpotje op tafel te zetten. In discussies over verminderen zei het CBL nog wel eens dat te snelle vermindering in de industrie ervoor zorgt dat consumenten thuis juist naar de zoutpot grijpen. In een rustig tempo recepturen met minder zout doorvoeren, zou wel kunnen werken

The Guardian - Adding salt to food at table can cut years off your life, study finds, 11 jul 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.