Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
0
Fotocredits: 'The Impossible Cheeseburger', uitsnede, Impossible Foods

FlashStrijd over ‘genepte’ nepburger

Heem, om precies te zijn soja leghemoglobine, is het 'geheime' ingrediënt van vegaburgermaker Impossible Foods. De ijzerrijke 'bloederige' smaak verklaart volgens het Amerikaanse bedrijf de populariteit van hun producten. Daarmee onderscheidt het zich van die van rivalen. De nepvleesproducent beschuldigt nu rivaal Motif van inbreuk op hun patent door een imitatienepburger te introduceren. De eveneens Amerikaanse start-up vecht de legitimiteit aan van Impossible's patent aan: heem is geen uitvinding.

De nepvleesindustrie houdt het octrooigeschil nauwlettend in de gaten. Het zal zeker niet de laatste strijd zijn tussen plantaardige producenten. Technologie was en is essentieel bij het oplossen van problemen rond textuur en smaak van plantaardig voedsel. Producenten kunnen zich ermee onderscheiden en zo concurrentievoordeel creëren. Juist octrooien zijn van het grootste belang om namaakvlees te kunnen ontwikkelen: wie iets exclusief mag maken haalt de pot met goud binnen.

FinTimes - Plant-based meat groups in court battle over taste of their products , 19 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.