Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashStilstaan bij wat we van bijen nog niet weten

Het is Wereld Bijendag vandaag. Zijn er ook nog dagen die niet ergens van zijn? Wereld Bijendag is het moment om nog eens op een rij te zetten wat er allemaal met bijen aan de hand is en wat we er nog niet van begrijpen. Moet je nu wel of niet bijen gaan houden in de stad, om maar eens wat te noemen?

nws.nl - Wereld Bijendag, want nu kan het nog, 20 mei 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Eric van der Meer
Frank Eric van der Meer Land- en tuinbouw
  • #2
  • 8 sep '19
  • 8:18

En in -20190907-[info-bouton7]&pid;=] ZO-Frankrijk krijgen honingbijen de genadeklap door droogte en hitte: geen bloemetjes meer gedurende lange maanden, kolonies die interen op hun voedsel en uitsterven.
Miel de la garrigue?-----> import van gefrelatteerde honing. De garrigue is een kenmerkende medi-vega, waarin altijd wel wat bloeide, maar ja, die 46°C van juli, en dan nog eens gevolgd door droogte en hitte........

Micha van Rumpt
Micha van Rumpt Foodlog Redactie
  • #1
  • 27 mei '19
  • 11:30

Op World Bee Day (20 mei) verscheen het Bees under Siege rapport van het WWF en Buglife (natuurorganisatie) over de toestand van bijen in Engeland.

Veel bijensoorten blijken met het uitsterven bedreigd te zijn. 17 regionale soorten zijn er al niet meer, 25 soorten zijn bedreigd en voor 31 geldt de status ‘conservation concern’.

Ook werd berekend welke bijdrage de bijen jaarlijks aan de Britse economie leveren: zo’n 690 miljoen pond door het bestuiven van wilde planten en gewassen.

Het rapport geeft aanbevelingen mee om de bijenstand te beschermen, zoals: het blijven monitoren van bijenpopulaties, nieuwe habitats creëren in lokale gebieden, het beschermen van kusthabitats mede door het in stand houden van zeedijken.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.