1
Fotocredits: 'Morning Silence Drentsche Aa', frata60

FlashStikstofclaim dreigt minister Van der Wal met rechter

De door boeren opgezette stichting Stikstofclaim (SSC) heeft op 23 december 2022, minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof gesommeerd om het Aerius-model voor vergunningverlening niet langer te hanteren. SSC geeft de minister tot en met oudejaarsdag de tijd voor.

Als de minister geen gehoor geeft aan de eis, dan stapt SSC naar de voorzieningenrechter. Daar wil de Stichting middels een kort geding met een spoedeisend karakter verzoeken Aerius ongeldig te verklaren voor vergunningverlening tot het moment dat het model berekeningen kan maken die "elke redelijke wetenschappelijke twijfel wegneemt of een project middels stikstofdepositie significante gevolgen kan hebben voor de betreffende natuurgebieden".

SSC zegt deze sommatie in het bijzonder te doen "namens een PAS-melder die door onrechtmatig overheidshandelen en buiten zijn schuld een last onder dwangsom opgelegd heeft gekregen". Het gaat vermoedelijk om een de van Overijsselse gevallen die ontstonden na een handhavingsverzoek van MOB, de stikstof NGO van Johan Vollenbroek.

Stikstofclaim sommeert minister om Aerius-model ?on hold? te zetten ? Stikstofclaim, 23 dec 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
René de jong
René de jong Melkveehouderij & Makelaardij
  • #1
  • 24 dec '22
  • 9:39

De voorzieningenrechter kan straks aangeven dat de MOB nutteloos bezig was/is en dat de overheid ten onrechte en bewust schuldigen aanwijst.

D. Bal (LNV) kan dus tijdens de kerstdagen verzinnen hoe hij via de minister hier op wil reageren.
Charles Wijnker (RIVM) weet wat hij moet zeggen want dat had hij al eens gedaan, zo staat ook in de sommatie te lezen; hij kan de voorzieningen rechter dus van info voorzien. :-)

Kortom; prettige kerstdagen LNV en een knallend begin van 2023

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.