Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
2
Fotocredits: 'Zaailing', Pixabay

FlashSteek en plant een zaailing

Eén miljoen bomen willen Franke van der Laan, stichting Urgenda, Caring Farmers en de Boomplantdag deze winter in Nederland planten. Gratis. Het enige dat daarvoor nodig is: veel vrijwilligers. Om de zaailingen uit het bos te halen. Daar groeien immers de nieuwe boompjes uit gevallen eikels, kastanjes of beukennootjes, maar gaat ook het merendeel weer dood als gevolg van beheer en de onderlinge concurrentiestrijd. Haal de ondergroei weg en zet de boompjes elders in Nederland neer ('tegel eruit, boom erin'). Dan draagt ook ons kapgrage land weer een klein beetje bij aan de doelstelling van de EU: 3 miljard bomen erbij in 10 jaar.

de Volkskrant - Profiteren van de voortplantende natuur: gratis bomen voor iedereen, 28 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Dick Veerman
Dick Veerman Hoofdredacteur Foodlog
  • #2
  • 28 okt '20
  • 18:47

Soms kunnen opmerkingen in hun eenvoud dodelijk zijn ;-)

Henric van der Krogt
  • #1
  • 28 okt '20
  • 15:24

Heel sympathiek idee, maar is het niet handiger om mensen te vragen eikels, kastanjes etc ter plekke te zaaien? Dat is een stuk eenvoudiger dan zaailingen oprooien en verplaatsen en je weet wat je neerzet. Om eventueel niet kiemen te ondervangen zaai je eenvoudigweg drie zaadjes in plaats van één, dan kiemt er meestal wel één. Gratis tippie, zeggen we dan.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.